Ukrali Bentley i kreditne kartice
0

Lucho Gonzalez nova meta lopova u Marseilleu

Totalsport
Grupa naoružanih lopova opljačkala je 30-godišnjeg argentinskog nogometaša Marseillea Lucha Gonzaleza. Ukrali su mu luksuzni automobil i kreditne kartice.

Provalnici naoružani sa dugim cijevima ušli su u Gonzalezovu kuću kroz vrata koja u četvrtak navečer nisu bila zaključana. Zatražili su od nogometaša i njegove supruge da im predaju kreditne kartice. Otuđili su im i Bentley, ali bračnom paru nisu fizički naudili, saopćila je policija.

"Lucho i njegova supruga su psihiloški šokirani. To može ostaviti posljedice sa psihičkog stanovišta. Nažalost, ovakve provale se često događaju u Marseilleu, a nogometaši su lopovima omiljena meta", izjavio je trener nogometaša Marseillea Didier Deschampes.

Kuća predsjednika kluba Jean-Claudea Dassiera također je bila opljačkana tokom dvoboja koji je Marseille igrao protiv Manchester Uniteda u osmini finala Lige prvaka u utorak.

Dom braće Andrea i Jordana Ayewa bio je opljačkan u decembru prošle godine dok je ekipa gostovala u Slovačkoj u Ligi prvaka. Nekoliko drugih igrača Marseillea također se našlo na meti lopova.