Trener Shakhtara stabilno
0

Lucescu jednu operaciju ne treba, druga i dalje izvjesna

Totalsport
Mirce Lucescu
Mirce Lucescu
Prema najnovijim vijestima iz bukureštanske bolnice u kojoj leži Mircea Lucescu (66), stanje rumunjskog trenera Šahtarovih nogometaša je stabilno.

O trenerovu stanju detaljno je u razgovoru za klupsku internetsku stranicu izvijestio fizioterapeut ekipe Artur Gluščenko, koji je iz Donjecka otputovao u Bukurešt biti na usluzi treneru.

"Njegovo je stanje stabilizovano. Kolege liječnici obavili su odličan posao. Možemo biti zadovoljni", rekao je Gluščenko nastavivši: "Operacija pleuralne šupljine neće biti potreba. U predio pluća umetnut je kateter koji će izvući nakupljenu krv. Što se tiče napuknutih rebrenih kosti, odluka će biti donesena kroz nekoliko idućih dana. Gospodin Lucescu uzima jake lijekove protiv bolova, no svejedno je sa mnom želio razgovarati o nogometu. Liječnici su nam zabranili", dodao je Gluščenko, koji će ostati uz trenera i idućih nekoliko dana.

Stradao je iskusni trener u petak sudarivši se u prometnoj nesreći s tramvajem u središtu Bukurešta. Sam je upravljao svojim SUV-om u trenutku nesreće. Zadobio je prijelom triju rebrenih kosti.Kapiten ekipe i hrvatski nogometni reprezentativac Darijo Srna u ime je igrača izrazio zabinutost za trenera koji ga neprekidno u klubu vodi punih sedam godina.

"Šokiran sam nesrećom koju je proživio trener. Riječ je o vrlo teškom udarcu za ekipu. I ostali su saigrači također šokirani, zabrinuti. No, znamo da je šef jaka osoba. Uspjet će, siguran sam u to. U ovom je trenutku jedino bitno da ni o čemu ne brine. Mora ozdraviti. Vjerujem da će sve biti u redu".