Nogomet
0

Löw: Moji igrači zaslužuju veliki kompliment

Totalsport
Joachim Löw
Joachim Löw
"Ova ekipa zaslužuje veliki kompliment", poručio je selektor njemačke nogometne reprezentacije Joachim Löw nakon pobjede u Azerbejdžanu (3-1) u kvalifikacijama za Euro 2012. godine.

"Elf" je u grupi A ostvario sedam pobjeda u isto toliko odigranih utakmica i praktično se već plasirao na evropsku smotru u Poljsku i Ukrajinu. Bez prvog bi mjesta mogao ostati samo ako izgubi sve tri utakmice do kraja, a Turska dobije sve svoje četiri, što se ne čini nimalo vjerovatnim.

"Mislim da smo odigrali sjajno ovu sezonu. Uz to, nemojte zaboraviti da je Bundesliga završila prije 24 dana što nam je otežalo igranje protiv Austrije i Azerbejdžana. Naravno, i danas je bilo vidljivo da su neki igrači nakon naporne sezone na svojim limitima. Azerbejdžan nam je pružio dobar otpor, ali ja sam vrlo zadovoljan ishodom", dodao je Löw koji je na teren izveo iznimno mladu postavu, prosječno staru 23,45 godina.

Najstariji je s 27 godina bio kapiten Philipp Lahm.

"Teško je povjerovati da sam s 27 godina bio najstariji u timu, ali to pokazuje kakve mlade talente imamo. Važno je da smo pobijedili i da smo završili sa sedam pobjeda. Bila je to savršena sezona u kvalifikacijama", rekao je Lahm.