Intervju za Le Parisien
0

Lovren: Sudija mi se izvinio nakon susreta zbog propusta

Totalsport
Dejan Lovren (Foto: AFP)
Dejan Lovren (Foto: AFP)
Hrvatski nogometni reprezentativac Dejan Lovren dao je intervju za pariski dnevnik Le Parisien u kojem i dva dana nakon incidenta sa Zlatanom Ibrahimovićem tvrdi da ga je Šveđanin namjerno nagazio.

Podsjetimo, u 41. minuti derbija Le Championnata između PSG-a i Lyona Ibrahimović je najprije oborio Lovrena na teren, a potom mu kopačkom stao na glavu.

Kako ste danas?

Još me uvijek boli glava i imam kvrgu. No, ide na bolje.

Nakon što ste pregledali snimku što mislite o cijeloj situaciji?

Svi o tome govore i danas, a mišljenja su različita. Ja i dalje vjerujem da je on to namjerno uradio. Prihvatio sam njegovo izvinjenje, no uz veliko "ali". Zaboravit ću ovaj incident, ali podsvjesno će mi ostati u glavi za uzvratni susret.

Šta ste osjećali u trenutku udarca?

Bio sam prestrašen. Zamislite da me pogodio u oko ili neki drugi dio lica... Sa 100 kilograma koliko ima vjerujem da bi posljedice bile puno gore. Za ovaj potez nije dobio ni karton! Ja sam znao biti isključen za prekršaj u kojem nisam ni taknuo suparničkog igrača.

Mislite li da možda ipak nije htio to napraviti?

Da mi se odmah došao izviniti - možda. Međutim, nije, a znao je što je napravio. Došao mi je nakon pet minuta i rekao da nije namjerno. Ja tvrdim da je zbog načina na koji je doskočio. Mogao je nogu gurnuti u stranu.

Jeste li razgovarali sa sudijom?

Jesam odmah nakon utakmice. Rekao mi je da je pogledao snimku incidenta u poluvremenu, nakon čega mi se izvinio. Vjerujem da možda nije bio u najboljoj poziciji da bude siguran. No, jedino što tražim jest da Ibrahimović izađe pred Disciplinsku komisiju Francuskog nogometnog saveza (FFF).

PSG je u konačnici slavio s minimalnih 1-0 pogotkom Blaisea Matuidija, kojem je za isti asistirao upravo Ibrahimović.

"Bio je koncentriran na loptu. Događa se. Vjerujem da nije namjerno, jer Ibra je dobar momak", rekao je Matuidi.