Nogomet
0

Louis van Gaal očekuje da će ostati menadžer Uniteda

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Louis van Gaal je za britanske medije izjavio da bi trebao ostati menadžer Manchester Uniteda i naredne sezone.

Holanđaninu nisu date nikakve garancije da će ostati na klupi „crvenih đavola“ do kraja svog ugovora koji mu traje do narednog ljeta. Ipak, on ne pomišlja da samoinicijativno napusti klupu, bez obzira što mu je plasman u Ligu šampiona, uoči zadnjeg kola Premier lige, veoma daleko. „Rekao sam da ću ostati ovdje, to je moje mišljenje, sada je na klupskom odboru da odluči hoće li biti tako“, kazao je Van Gaal.

Holandski trener je od decembra prošle godine pod velikim pritiskom engleske javnosti. Mnogi mediji su ga smijenili i na njegovo mjesto naredne sezone doveli Josea Mourinha. Činjenica da vjerovatno neće ispuniti cilj i odvesti klub u Ligu šampiona dodatno povećava pritisak na njega. No, van Gaal smatra da bi osvajanjem FA kupa sezona mogla nazvati uspješnom.

"Igramo finale FA kupa i još uvijek smo u igri za Ligu šampiona. Koliko klubova može reći da je u takvoj situaciji? Veoma malo. Naš cilj je bio da se plasiramo u Ligu šampiona. Naravno, možete reći da je Manchester United trebao biti šampion. Znam da su očekivanja bila takva, ali mislim da to nije realno", zaključio je Van Gaal. Od dolaska na klupu Uniteda 2014. godine Van Gaal je potrošio veliki novac na pojačanja, a nije osvojio ništa.

Ove sezone ima šansu da osvoji FA Kup, što bi bio prvi Manchesterov trofej od odlaska sir Alexa Fergusona 2013. godine.