Nogomet
0

Louis van Gaal: Ne mogu da se branim, ispali smo iz Lige šampiona

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Uprkos eliminaciji Manchester Uniteda iz Lige šampiona menadžer Louis van Gaal, nakon poraza u Wolfsburgu rezultatom 2:3, naglasio je kako je njegov tim, ipak, postigao napredak.

United je poveo protiv Wolfsburga golom Anthonyja Martiala u 10., ali su domaći preokrenuli rezultat golovima Nalda u 13. i Vierinhe u 29. minuti.

U drugom poluvremenu "crveni đavoli" su krunisali dominaciju sretnim autogolom Joshue Guilavoguija u 82. minuti, ali je njihova radost i nada da mogu do trijumfa koji bi ih odveo u nokaut fazu trajala svega dvije minute. Nakon kornera ponovo je Naldo sjajno reagovao i glavom zatresao mrežu za konačnih 3:2.

"U ovom trenutku ne mogu da se branim, jer smo ispali iz Lige šampiona. Međutim, činjenice govore da smo bolji nego prošle sezone i da smo ostvarili napredak. Kvalifikovali smo se u Ligu šampiona, otišli smo dalje u Liga kupu, a u prvenstvu smo poslije 15 odigranih utakmica na četvrtom mjestu i u vrlo dobroj poziciji. Naravno, razočaran sam što smo ispali iz Lige šampiona. Bili smo u veom jakoj grupi i ne bih se složio sa mišljenjem mnogih da je bila lagana“, kazao je van Gaal za britanske medije.

Manchester je osvojio treće mjesto u grupi B Lige šampiona iza Wolfsburga i PSV-a koji su se plasirali u osminu finala. "Crveni đavoli" će svoj evropski put nastaviti u Ligi Evrope. CSKA se oprostio od međunarodne scene.