John Terry
0

"Loše sudije su nas uništile"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Chelseajev kapiten John Terry javno je prozvao sudije za ispadanje svog kluba iz Lige prvaka u posljednje dvije sezone i pozvao je upravu na lansiranje službene žalbe.

Prošle je sezone loše suđenje Norvežanina Toma Henninga Ovreba u uzvratu polufinalne utakmice polufinala Lige prvaka protiv Barcelone izazvalo bijes navijača Chelseaja, a sada je njemački sudija Wolfgang Stark prema Terryjevom mišljenju jedan od glavnih krivaca zašto londonski klub nije uspio nadoknaditi prednost protiv Intera u uzvratu osmine finala najelitnijeg klupskog nogometnog takmičenja.

"Loše smo odigrali protiv Intera, ali zaista su loše bile i sudije. Suđenje nije bilo dovoljno dobro za ovu fazu takmičenja. Igrali smo kod kuće, a nijedna sporna situacija dosuđena za nas. Dajemo sve od sebe u ovom takmičenju, a zadnje dvije godine nas prizemljuje loše suđenje. Netko iz kluba bi se trebao obratiti UEFA-i", rekao je Terry.

"Neću reći da je ovdje riječ o uroti, ali sam frustriran onime što se dogodilo. Florenta Maloudu fauliraju u kaznenom prostoru i sudija kaže da se igra dalje. Ista se stvar dogodi s Didierom Drogbom i opet isto. Ako glavni sudija to nije vidio, postoji linijski."

"Kada neka odluka nije otišla na našu stranu pokušao sam razgovarati sa njemačkim sudijom, ali on mi je okrenuo leđa. Htio sam da mi objasni svoju odluku, a kada je odbio razgovarati, to me izbacilo iz takta. To je izraz nepoštovanja. Ako sam se ovim uvalio u nevolju, neka bude. Dugujem našim navijačima da progovorim o takvim stvarima", zaključio je Chelseajev kapiten, koji je posljednjih sedmica bio u središtu medijske pažnje zbog vanbračne afere s bivšem djevojkom saigrača iz reprezentacije Waynea Bridgea, a sada bi mogao zaraditi kaznu od strane UEFA-e zbog javnog kritikovanja suđenja.