Nogomet
104

Loše izdanje Zrinjskog u Armeniji: Shirak ostvario značajnu prednost pred revanš u Mostaru

Klix.ba
Shirak - Zrinjski
Shirak - Zrinjski
Fudbaleri Zrinjskog neslavno su započeli ovogodišnju evropsku avanturu.

Plemići su rezultatom 2:0 poraženi od armenskog predstavnika Shiraka u prvom pretkolu Evropske lige, ostavivši tako malu nadu da mogu zaigrati u narednom pretkolu ovog takmičenja. Niz grešaka u odbrani i manjak samopouzdanja igrača Vinka Marinovića čini se da su ovog puta bili kobni za Mostarce.

Utakmicu su dobrim pokušajima otvorili Miloš Žeravica na jednoj i Bouaughi na drugoj strani. Četrnaesta minuta donijela je prvo veliko uzbuđenje kada se nakon kornera domaćeg tima u prilici našao Stamenković. Spominjani Boughi u 20. minuti utakmice postigao je pogodak za vodstvo domaćeg tima nakon pogreške Ante Radeljića.

U 32. minuti moglo je biti već 2:0, ali se dobrom intervencijom istakao Ratko Dujković. Prvo poluvrijeme pokušajem iz slobodnog udarca zaključio je Miloš Filipović.

Nezadovoljan igrom tokom prvog poluvremena Vinko Marinović već na pauzi napravio je prvu izmjenu, a umjesto Simeunovića na teren je poslao Vučinu Šćepanovića. Upravo je Šćepanović u 52. minuti bio nadomak pogotku za izjednačenje.

Isti igrač četiri minute kasnije propustio je najbolju priliku za naš tim. Boughi je u 66. minuti mogao do drugog pogotka, ali je bio neprecizan. Grešku je napadač Armenaca ispravio samo minutu kasnije postigavši pogodak za 2:0. Ovog puta direktni krivac kod gola bio je golman Zrinjskog Ratko Dujković.

Malakyan je u finišu propustio priliku za 3:0. Zrinjski je tako svoj nastup u Evropi ove sezone započeo dosta loše. Za prolazak u naredni krug Plemići će se morati dobro potruditi. Kako god nada još uvijek nije izgubljena, iako su šanse nakon današnjeg poraza znatno manje.

Evropska liga, prvo pretkolo:

Shirak (Arm) - Zrinjski (BiH) 2:0