Zvjezdan Misimović
0

"Ljuti me svako isključenje iz igre"

Totalsport
Zvjezdan Misimović
Zvjezdan Misimović
Nakon što ga je prošle subote trener Köstner zamijenio drugi put zaredom u 71. minuti domaće utakmice s Bayernom iz Münchena, nogometaš Wolfsburga Zvjezdan Misimović ljutito je reagirao.

Živčano je zasjeo na klupu i ljutito bacio rukavice koje je dobio od klupskog ekonoma. U intervju za štampano izdanje Kickera novinara Thomasa Hietea zanimalo je da li se ljutio na sebe zbog slabe igre ili na trenera koji ga je zamijenio.

"Ne bih prenaglašavao tu situaciju. Nema igrača koji radostan izlazi s terena. Jasno je da nisam igrao svoju najbolju utakmicu. Ipak, mislim da sam u prvom poluvremenu igrao u redu, u drugom ne. Ali, pao sam skupa s cijelim timom", kazao je reprezentativac Bosne i Hercegovine na početku razgovora.

Novinar je, međutim, insistirao na temi jer je Misimovića iz igre novi trener Köstner izvadio i kolo ranije protiv HSV-a, tada u 85. minuti utakmice:

"Naravno da me to ljuti. Ljuti svakog igrača koji ozbiljno shvaća svoj posao i koji želi igrati od početka do kraja utakmice".

Je li Bayern (koji je slavio 3-1 pobjedu na Volkswagen Areni, op. a.) bio prejak ili ste vi bili preslabi?

"Mi smo bili preslabi. No, Bayern u ovom trenutku nije mjerilo za nas. Jednostavno, u samom vrhu Bundeslige ovog časa mi nemamo što tražiti".

Koji je razlog tome?

"Ne bih znao. Svi su se raspisali kako smo s gostujućim remijem (1-1) kod HSV-a pokazali naše staro lice. Po meni smo i u toj utakmici podbacili".

Sportski direktor Dieter Hoeness kaže da je prirodno da se tim nakon osvojenog naslova prvaka opusti...

"Ne bih se složio. Ako hoćete, dovoljno o tome govore statistički podaci o našem trčanju. Ispada da ne trčimo ništa manje od prošle, šampionske sezone. Stvar je u tome da smo lani mogli igrati slobodnije. Sada smo prvaci i svi nas tretiraju tako, fokusirano. Mislim da je to ono s čim se borimo".

Je li Armin Veh pogriješio što je mijenjao Magathov sistem igre?

"Ne bih rekao. U prošle smo dvije utakmice igrali kao u Magathovo vrijeme pa opet nismo izgledali ništa bolje".

Novi trener pokušava pojačati intenzitet treninga, kao što je činio Magath. Je li to rješenje?

"Vidjet ćemo nakon 34. kola. Svejedno, mislim da smo kondicijski dobro stajali tokom cijele sezone. Niko nas nije nadtrčao. Mislim da bi tvrditi tako nešto bila jeftina izlika".

Morate li se bojati eventualne borbe za opstanak?

"Mislim da moramo biti jako oprezni, jer to uopće nije tako daleko od nas. Put do dna uvijek je kraći od puta do vrha. Zato je vrijeme da pokažemo pravi karakter sada kad ne ide. Kao što je učinio Stuttgart".

Je li vaš odlazak sve bliže obzirom na postojeće okolnosti? Imate potpisan ugovor do ljeta 2013. godine, no govorili ste da i ubuduće želite nastupati u Ligi prvaka...

"Jasno da želim. Svako ko jednom osjeti tu atmosferu, želi je proživljavati stalno. U ovom se trenutku, međutim, želim koncentrirati samo na Wolfsburg. Želim da nam se kao ekipi vrati stari, pobjednički osjećaj. Jedno od vodećih mjesta na tabeli postalo nam je nedostižno. Pokušajmo barem onda dohvatiti jednu od pozicija za Europa ligu".