Walter Mazzarri
0

"Ljut sam na odbranu. Ovako ne možemo protiv Chelseaja"

Totalsport
Walter Mazzarri
Walter Mazzarri
Unatoč uvjerljivoj pobjedi nad Cagliarijem (6-3), trener nogometaša Napolija Walter Mazzarri izrazito je nezadovljan odbranom koja je po njemu primila barem dva nepotrebna pogotka.

Odbrambena dekoncentracija koštala je Napoli primanja dva zgoditaka u završnici domaćeg susreta protiv Cagliarija. Premda niti jednog trenutka trijumf Napolitanaca nije dolazio u pitanje, trener Mazzarri svjestan je da bi takvo ponašanje obrane u predstojećem ogledu s Chelseajem mogao biti koban. Naime, Napoli iz prve utakmice na uzvrat osmine finala Lige prvaka na Stamford Bridge donosi dva gola prednosti, u Napulju je bilo 3-1.

"Bijesan sam iako su se pogreške u odbrani dogodile kada je već sve bilo gotovo. Nismo smjeli primili ta dva gola pred kraj utakmice. Nikada ne smije biti opuštanja i to moramo naučiti jer jači protivnici to odmah kažnjavaju. Vidjeli ste što se umalo dogodilo Milanu kod Arsenala", oprezan je trener tima sa San Paola, koji je svojim igračima uputio vrlo jasnu poruku.

"Ne smijemo biti povučeni u toj utakmici. Pogubno bi bilo razmišljati o prednosti koju imamo i njenom čuvanju. Moramo igrati našu prepoznatljivu igru", zaključio je Mazzarri.