Deschamps
0

"Ljetos sam odbio Liverpool"

Totalsport
Didier Deschamps (Foto: Reuters)
Didier Deschamps (Foto: Reuters)
Didier Deschamps, trener nogometaša Marseillea, u utorak će voditi svoju ekipu u 2. kolu grupe F Lige prvaka protiv svog bivšeg kluba Chelseaja.

Bivši proslavljeni francuski reprezentativac igrao je za Chelsea u sezoni 1999/2000, te je s ''plavima'' osvojio FA Cup u zadnjem finalu odigranom na starom Wembleyju. Deset godina kasnije, Deschamps je opet na Stamford Bridgeu, na kojem će u utorak voditi Marseille protiv Chelseaja.

"Potpuno je drukčije u odnosu na moja vremena u ovome klubu. Izgradili su novu tribinu na stadionu, to je druga dimenzija u odnosu na Chelsea kakvog se ja sjećam. A sjećanja na moj boravak u ovome klubu vrlo su ugodna. Pamtim da smo uvijek, svake sedmice, igrali pred krcatim tribinama, i da su nas navijači uvijek zdušno bodrili, bez obzira na okolnosti na terenu".

Deschampsov imenjak Drogba, bivši napadač Marseillea, jedan je od igrača koji neće moći zaigrati za Chelsea u utorak (suspenzija).

"To je za mog kolegu Ancelottija samo jedna opcija manje", kazao je Francuz.

Kao da je htio reći, ''toliko su jaki da se neće previše osjetiti".

Deschamps je engleskim novinarima rekao i da je minulog ljeta dobio ponudu Liverpoola, koju nije prihvatio, pa su ''redsi'' na upražnjeno mjesto menadžera nakon odlaska Rafaela Beniteza doveli Roya Hodgsona.

"Vrlo sam ponosan da je tako veliki klub kao Liverpool pokazao zanimanje za moje trenerske usluge. Ipak, iskreno govoreći, nije bilo pravo vrijeme za transfer. Tek sam započeo pripreme za novu sezonu s Marseilleom, mislim da ni navijači ni klupski čelnici ne bi bili oduševljeni da sam nakon dva dana pokupio stvari i napustio klub kako bih prešao u drugu sredinu".