Nogomet
0

Liverpool za Torresa nudi 40 miliona eura

FENA
Engleski mediji pišu kako je Liverpool nadomak rekordnom transferu. Za 23-godišnjeg nogometnog napadača španskog Atletico Madrida Fernanda Torresa navodno nude čak 27 milijuna funti (40 miliona eura).

Očekuje se da će Liverpool s Atleticom postići kompromis - 20 milijuna funti u novcu plus 29-godišnji Luis Garcia (koji je već igrao za Atletico u sezoni 2002/2003).

Torres je cijelu karijeru, od prvog ugovora 2000., proveo u Atleticu. Iako vrlo mlad, "dogurao' je do za kapitana ekipe. Za Madrižane je nastupio 212 puta i postigao 82 pogotka. Za tog se španskog reprezentativca već duže vrijeme "otimaju" najjači engleski klubovi - Liverpool, Chelsea, Manchester United i Arsenal.

Predsjednik Atletica Enrique Cerezo navodno želi da sam Torres javno objavi da želi napustiti klub i to prije objave o prodaji, kako bi izbjegao gnjev navijača koji već neko vrijeme žestoko protestuju protiv prodaje njihovog miljenika. Stoga nije čudno što je iz kluba opetovano stižu demantiji o prodaji.

"U ovom trenutku ništa se ne događa. Nismo u pregovorima, iako su se stvari promijenile. Torres je trenutno na odmoru i vratit će se 9. jula. Sve priče o odlasku su za sada spekulacije, a mi se još uvijek nadamo da će Fernando ostati s nama", rekao je glasnogovornik kluba.