Avram Grant
0

'Liverpool više nema psihološku prednost'

Totalsport
Izraelski nogometni trener Avram Grant, koji je prošle sezone vodio Chelsea do finala Lige prvaka, smatra da njegov bivši klub ove sezone može barem ponoviti lanjski rezultat.

Chelsea će u srijedu gostovati na Anfieldu kod Liverpoola u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka. Bit će to već četvrti sudar dva engleska giganta u Ligi prvaka u nokaut fazi u zadnjih pet sezona. Prva dva puta je Liverpool bio uspješniji, ali prošle sezone je napokon Chelsea stigao ''na štih''.

Avram Grant je bio menadžer koji je u polufinalu izbacio Liverpool, a potom u finalu protiv Manchester Uniteda u Moskvi ostao kratkih rukava, iako je John Terry imao jedanaesterac za naslov prvaka Europe.

'Uvijek su dvoboji između Chelseaja i Liverpoola bili izjednačeni i tijesni. Možda je uspjeh ''plavih'' prošle sezone bio važniji nego što se čini. Naime, Liverpool je dva puta zaredom bio uspješniji, čime je stekao psihološku prednost. No, nakon prolaza Chelseaja u prošloj sezoni, ''redsi'' više nemaju tu prednost koju su imali', smatra Grant.

'Liverpool voli Ligu prvaka, iako njegovi navijači žude i za osvajanjem prvenstva. Chelsea može opet barem do finala Lige prvaka. Imaju dovoljnu igračku kvalitetu za taj uspjeh, a siguran sam da im niti želje ne nedostaje', zaključio je Grant.