Premiership
0

Liverpool slavio na gostovanju kod Arsenala

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U derbiju drugog kola engleskog Premiershipa nogometaši Liverpoola su na gostovanju kod Arsenala uzeli sva tri boda (2-0) kasnim pogocima Ramseyja (ag) i Luisa Suareza.

Muke po ekipu menadžera Arsena Wengera nastavljaju se i u drugom kolu engleskog nogometnog prvenstva. Nakon što u prvom kolu nisu uspjeli savladati Newcastle, sada su izgubili na domaćem terenu od Liverpoola s 2-0. Prvo poluvrijeme završilo je bez pogodaka, ali s blagom inicijativom Liverpoola koji je tokom cijele utakmice bio opasnija ekipa od "topnika" koji su najbolju priliku imali u 67. minuti utakmice kada je Robin van Persie s nekih sedam metara iskosa šutirao u bliži ugao golmana Reine, ali je ovaj nogom uspio skrenuti loptu u korner.

U 70. minuti utakmice Arsenal je ostao sa igračem manje nakon što je Ganac Frimpong dobio druži žuti karton nakon prekasnog starta na Charlieja Adama. Liverpool je svoju dominaciju pretvorio u vodstvo u 79. minuti nakon što je odbrambeni igrač Arsenala Ignasi Miquel prilikom izbijanja lopte iz svog kaznenog prostora pogodio Aarona Ramseyja u glavu nakon čega se ista u idealnom luku odbila iza leđa golmana Wojciecha Szczęsnog. Drugi pogodak stigao je u 90. minuti kada je nakon odlične kombinacije Downing – Meireles – Suarez ovaj posljednji pogodio za konačnih 2-0.

Nakon posljednjeg sučeva zvižduka menadžeri ekipa Arsene Wenger i Kenny Dalglish kulturno su si pružili ruke bez dodatnih verbalnih uvreda, za razliku od prošle sezone kada je Dalglish nakon utakmice, nakon što mu se Wenger požalio da su njegovi igrači postigli neregularan pogodak, rekao menadžeru "topnika" "piss off (nosi se)".

Spomenimo još da je Arsene Wenger po 850. put u svojoj karijeri vodio ekipuArsenala u svim takmičenjima.

U drugoj ranijoj utakmici Sunderland je kod kuće izgubio od Newcastlea koji je prekrasnim pogotkom Ryana Taylora iz slobodnog udarca u 62. minuti utakmice postavio konačan rezultat.

 Premiership, 2.kolo, rezultati:

Sunderland - Newcastle 0-1 (Taylor 62)

Arsenal - Liverpool 0-2 (Ramsey 79-ag, Suarez 90)

Redoslijed: 1. Liverpool 4, 2. Newcastle 4, 3. Manchester City 3 (-1), 4. Bolton 3 (-1), 5. Manchester United 3 (-1)...