Nogomet
0

Liverpool pripremio 40 miliona eura za Ivana Rakitića

Totalsport
Ivan Rakitić
Ivan Rakitić
Prema pisanju dopisnika The Mirrora, Alexa Richardsa, Ivan Rakitić ne isključuje odlazak iz Seville u januarskom prijelaznom roku.

Svojim je izvedbama ove sezone Rakitić zapeo za oko mnogim velikim ekipama u najjačim ligama svijeta, pa tako i, između ostalih, Liverpoolu. Rakitić je prošlog ljeta gledao kako njegovu ekipu napuštaju ključni igrači poput Alvara Negreda, Jesusa Navasa i Garyja Medela, no sada bi i sam mogao poći njihovim stopama.

"Igrač nikada ne može sa stopostotnom sigurnošću reći da će ostati u nekom klubu. Nogomet je, između ostalog, veliki biznis. U Sevilli sam već tri godine i u tom se vremenu puno toga promijenilo. Jasno je da nas ne zadovoljavaju prosječni rezultati. Ako nema rezultata i trofeja frustracija raste", rekao je Rakitić spomenutom izvoru.

The Mirror piše da bi hrvatski reprezentativac bio idealna zamjena za kapitena Liverpoola Stevena Gerrarda, koji će iduće godine navršiti 34 godine. Klub s Anfielda je navodno spreman izdvojiti 40 miliona eura za dovođenje hrvatskog veznjaka, a The Mirror piše da Rakitić ima sve karakteristike da opravda tu cijenu.

Nogometni portal za statistiku, Squawka, ocjenio je Rakitića kao trećeg najboljeg igrača Primere u ovoj sezoni, odmah iza dvojice nedodirljivih nogometaša svijeta - Lionela Messija i Cristiana Ronalda. Prema statistici spomenutog portala Rakitić je u prošloj sezoni stvorio najviše prilika za pogotke svojim saigračima, više čak i od najboljeg asistenta Mesuta Özila (16).