FA Cup
0

Liverpool preko Stokea do polufinala

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Liverpoola drugi su polufinalisti engleskog FA Cupa. To su izborili pobjedom 2-1, u utakmici igranoj na Anfieldu, protiv Stoke Cityja...

Mreže su prvih 20-ak minuta mirovale, a onda je Luis Suarez postigao prekrasan pogodak. Urugvajac je u 23. minuti prvog dijela zabio za vodstvo Liverpoola gromovitim udarcem u sami donji desni kut Stokeova gola s otprilike 22 metra. Vodstvo je, doduše, trajalo svega tri minute.

Nakon manje od 180 sekundi od primljenog gola, Stoke je uzvratio preko Petera Croucha, bivšeg igrača "redsa". Bio je to prvi pogodak Croucha svom bivšem klubu u jubilarnom 10. nastupu protiv istog. Zabio je visoki Englez svojim najjačim oružjem - glavom.

S rezultatom 1-1 se otišlo na predah, a onda je u nastavku Stewart Downing zabio svoj drugi pogodak za Liverpool. Igrala se 57. minuta utakmice kada je 27-godišnji Englez donio "redsima", pokazalo se na kraju, plasman u polufinale FA Cupa. S nekih 18 metara je Downing proparao mrežu gostiju. Zanimljivo, i prvi je pogodak za Liverpool Downing postigao u FA Cupu (Oldham 5-1).

Reprezentativac BiH Asmir Begović nije nastupio na današnjem meču.

 FA Cup, četvrtfinale:

Chelsea - Leicester City 5-2 (Cahill 12, Kalou 18, Torres 67, 85, Meireles 90+2 / Beckford 78, Marshall 89)

Liverpool - Stoke City 2-1 (Suarez 23, Downing 57 / Crouch 36)