Nogomet
0

Liverpool predstavio Torresa

FENA
Foto: AP;
Foto: AP;
Fernando Torres jučer se prvi put pojavio na Anfieldu u Liverpoolovu dresu s famoznim brojem 9 koji su nekada nosili Ian Rush i Robbie Fowler. Torres bi "devetku" trebao nositi idućih šest godina, na koliko je i potpisao s Liverpoolom.

"Fantastično je biti u jednom od najboljih klubova u Evropi s bogatom poviješću. Ne dobivaju se takve prilike svaki dan. Rafa Benitez je pokazao veliku vjeru u mene, a kada se za vas interesira ovakav klub, morate biti ponosni", rekao je Torres.

Španski reprezentativac je prošao ljekarski pregled u utorak i potom odletio u Madrid kako bi se kratko pozdravio s navijačima Atletica. Potom se vratio u Englesku i obavio završne formalnosti oko ugovora vrijednog 36 miliona eura.

"Znamo da je skup, no ne toliko koliko ljudi govore. Znamo i to da smo doveli mladog igrača koji je izvrstan, a biti će još i bolji", rekao je trener Liverpoola Rafa Benitez.

Španac je u tri godine, koliko je trener Liverpoola, na pojačanja potrošio 180 miliona eura. Navijači će od Torresa očekivati najmanje 20 pogodaka po sezoni, što nisu postigli napadači koje je Benitez kupio prošlih godina (Fernando Morientes, Craig Bellamy, Dirk Kuyt i Peter Crouch).