Posudba u Holandiju
0

Liverpool poslao Nikolu Šarića na kaljenje u Vitesse

Sarajevo-x.com
Mladi napadač Liverpoola, rođeni Sarajlija Nikola Šarić pridružio se holandskom Vitesseu, u kojem će se pokušati vratiti u formu nakon teške povrede, javlja Sky Sport.

Šarić je u Liverpool stigao kao veliki talenat i potencijalna zvijezda iz Danskog Herfolgea, ali ga je u razvoju i napretku spriječila teška povreda u utakmici protiv Wigana, kada mu je bivši igrač "redsa" slomio nogu. Šarić je pauzirao tri mjeseca, a nedavno je počeo igrati za rezervni tim tima sa Anfielda.

Rukovodstvo Liverpoola odlučilo je sada Šarića poslati u Holandiju kako bi pokušao vratiti staru formu. U Vitesseu se nadaju da će mladi reprezentativac Danske, kojeg su po dolasku u Englesku poredili sa Zlatanom Ibrahimovićem, biti kvalitetno pojačanje u njihovom napadu.

Nedavno je novinar portala Sarajevo-x.com razgovarao sa Šarićem, koji je tada rekao ga niko iz Fudbalskog saveza naše zemlje nije zvao, ali da šanse da zaigra za našu zemlju još uvijek postoje. Nadamo se da će mladi Nikola vratiti staru formu i tako konačno skrenuti pažnju nekog od selektora naših selekcija.