Premierliga
0

Liverpool poklonio Cityju dva gola i jedan bod, Džeki pola sata igre

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Nogometaši Liverpoola i Manchester Cityja podijelili su bodove u posljednjoj utakmici 2. kola engleske Premierlige odigravši na Anfieldu 2-2.

Menadžer Liverpoola Brendan Rodgers izveo je najmlađi sastav "redsa" još od utakmice protiv Newcastlea 2003. godine, a u njemu se našao talentirani Jamajčanin Raheem Sterling kojem je tek 17 godina. Osim njega u timu je bilo još nekoliko igrača koji su tek ušli u svoje 20-e, a jedan od njih sukrivac je za jedan pogodak Cityja.

Nakon početne inicijative aktualnog prvaka Cityja, Liverpool je polako počeo hvatati konce igre, a u 34. minuti prvog dijela čak je i poveo. Korner je izveo kapiten Steven Gerrard, a glavom je Slovak Martin Škrtel proparao mrežu Joea Harta za vodstvo "redsa".

Vodstvo su nogometaši Liverpoola držali sve do 63. minute kada je uslijedio prvi od dva poklona "građanima". Carlos Tevez ubacio je s desne strane Cityjeva napada, loptu je u skoku Škrtel samo proslijedio na drugu stranu peterca gdje je nespretno reagirao Martin Kelly (22), te ju spustio za Yayu Tourea koji pogađa praznu mrežu za 1-1.

No, tri minute kasnije Luis Suarez prekrasno izvedenim slobodnim udarcem pogađa preko živog zida i u donji lijevi kut golmana Harta za novo vodstvo Liverpoola. Činilo se da bi "redsi" mogli izdržati do kraja s obzirom da City nije stvarao ozbiljnije probleme njihovoj odbrani, međutim nije ni trebao da bi pogodio.

Strijelac prvog pogotka, Škrtel, neoprezno je, ne gledajući ima li koga blizu njegovog golmana, išao vraćati loptu unazad s otprilike 30 metara. Istu je presjekao Tevez, zaobišao Pepea Reinu i zabio za konačnih 2-2.

Do kraja susreta je Liverpool mogao i do tri boda da je udarac Jonjoa Shelveyja bio malčice niže putanje u 83. minuti susreta.

Podatak koji može tješiti Liverpool, koji je sakupio jedan bod nakon uvodna dva kola, jest činjenica da su u sezonama 1975/1976 i 1976/1977 također primili po dva pogotka (barem) u prva dva kola, a na kraju osvajali naslov prvaka.

Naš reprezentativac Edin Džeko u igru je ušao u 61. minuti zamjenivši Marija Balotellija.

 Premiership, 2. kolo:

Stoke - Arsenal 0-0 Liverpool - Manchester City 2-2 (Škrtel 34, Suarez 66 / Yaya Toure 63, Tevez 80)