Nogomet
19

Liverpool nakon osam takmičarskih mečeva postigao 24 gola, najviše nakon 121 godine

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Sudeći prema rezultatima u prvih osam takmičarskih utakmica u novoj sezoni, Jurgen Klopp je u Liverpoolu posložio stvari.

Redsi su u šest utakmica Premiershipa i dvije utakmice English Football League Cupa (EFL Cup) postigli 24 pogotka što je najbolji učinak ovog kluba još od daleke 1895. godine kada je u osam takmičarskih utakmica klub sa Anfielda postigao 34 pogotka.

Liverpool je sezonu otvorio pobjedom nad Arsenalom u gostima (4:3), a onda je uslijedio iznenađujući poraz od Burnleyja (2:0) u gostima. Potom su Kloppovi momci savladali niželigaša Burton Albion sa 5:0 u gostima u okvriju 2. runde EFL Cupa. Nakon ove pobjede Redsi su upisali još četiri trijumfa od čega tri u ligi (Leicester 4:1, Chelsea 2:1, Hull City 5:1) i jedan u EFL Cupu (Derby 3:0).

Olakšavajuću okolnost za tim Jurgena Kloppa u ovoj sezoni može biti činjenica da ne igraju evropska takmičenja i tim će imati mnogo više vremena za odmor u odnosu na konkurenciju.

Jurgen Klopp je na klupu Liverpoola stigao prošle sezone, tačnije 8. oktobra 2015. godine i ovo je njegova prva cijela sezona na klupi Redsa. Liverpool je trenutno na četvrtom mjestu tabele Premiershipa sa 13 bodova, pet bodova manje od prvoplasiranog Manchester Cityja.