Nogomet
0

Liverpool na Craven Cottageu izjednačuje klupski rekord?

Totalsport
Eventualnom pobjedom na Craven Cottageu kod Fulhama u ponedjeljak, u susretu 14. kola Premiershipa, Liverpool bi stigao do sedme uzastopne gostujuće pobjede u svim natjecanjima.

Ukoliko ekipa menadžera Kennyja Dalglisha osvoji sva tri boda protiv Fulhama, izjednačit će klupski rekord – sedam uzastopnih pobjeda na gostovanjima u svim natjecanjima, što mu je dosad dva puta polazilo za rukom – prvi puta u razdoblju od decembra 1981. do februara 1982. godine, pa onda opet u periodu od januara do marta 1988. godine.

Podsjetimo, na prethodnih šest recentnih gostujućih pobjeda, koje su uslijedile nakon teškog stradavanja ''redsa'' na White Hart Laneu kod Tottenhama 4-0 u susretu 18. septembra.

Nakon toga je Liverpool u gostima redom pobjeđivao Brighton s 2-1 u Carling Cupu, Everton s 2-0 u Premiershipu, Stoke s 2-1 u Carling Cupu, pa WBA s 2-0 i Chelsea s 2-1 u prvenstvu, te naposlijetku opet Chelsea na Stamford Bridgeu, ali s 2-0, u četvrtfinalu Carling Cupa ranije ove sedmice.

Dodajmo još da je Liverpool prošle sezone na posljednjem gostovanju kod Fulhama, u maju ove godine, slavio s uvjerljivih 5-2. Trostruki strijelac tada je bio Maxi Rodriguez.