Nogomet
24

Liverpool i Manchester United na Anfieldu odigrali bez golova

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
U posljednjoj utakmici 8. kola engleske Premierlige Liverpool je na svom Anfieldu ugostio Manchester United. Utakmica je završena bez golova.

Prvi su zaprijetili gosti, tačnije, bio je to Ibrahimović, čiji je udarac iz slobodnog udarca u 6. minuti završio iznad gola domaćih. Igrala se 14. minuta kada je Pogba pokušao iznenaditi golmana Liverpoola Kariusa udarcem s 35 metara, ali je bio neprecizan. Dvije minute kasnije udarac istog igrača je izblokirala odbrana Redsa. Ibrahimovićev udarac sa dvadesetak metara iz 18. minute bio je lagan plijen za Kariusa.

U 23. minuti je Emre Can isprobao svoj udarac, ali je i on bio neprecizan. Više sreće nije imao ni Firmino u 30. minuti, kada je golman Uniteda De Gea zaustavio njegov udarac bez problema. Udarac iz 36. minute koji je uputio Coutinho prema golu izblokirala je odbrana gostujućeg tima. Prvo poluvrijeme na Anfieldu završeno je bez golova, žestoke borbe i taktike je bilo, ali ne i prilika.

U nastavku utakmice publika je priliku za pogodak vidjela u 55. minuti, Pogba je ubacio loptu, ali ju je Ibrahimović glavom poslao pored gola. Na drugoj strani je četiri minute kasnije odličnu priliku imao Emre Can, no, odbranom se istakao golman Crvenih vragova De Gea. Golman Uniteda nije imao problema u 62. minuti nakon udarca Lallane, jer je lopta otišla daleko od gola.

Igrala se 71. minuta kada se Coutinho odvažio na udarac sa 28 metara, a De Gea je ponovo odlično intervenisao i skrenuo loptu u korner, koji na kraju nije donio ništa dobro za Redse.

Još jednu dobru priliku za pogodak imao je Liverpool u 84. minuti, Coutinho je uposlio Firmina, a napadač Redsa je zaustavljen.

Susret velikih rivala završen je bez golova, što je prvi ovakav rezultat između ova dva kluba nakon 11 godina. Zadovoljniji od menadžera Redsa Jurgena Kloppa definitivno je bio menadžer Crvenih vragova Jose Mourinho.

Liverpool je četvrti sa 17 bodova, dok je Manchester United sedmi s tri boda manje. Lider je Manchester City, koji je osvojio 19 bodova u osam utakmica.

Tabela: