Nogomet
0

Liverpool i Barcelona otvaraju pregovore oko Suareza

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Prema pisanju Guardiana, tokom srijede će se u Londonu sastati predstavnici Liverpoola i Barcelone i započeti pregovore oko transfera urugvajskog nogometaša Luisa Suareza na Camp Nou.

Već se neko vrijeme nagađa da će katalonski klub ovog ljeta pokušati kupiti 27-godišnjeg napadača, a interes nije ugasila ni Suarezova suspenzija na četiri mjeseca nakon što je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu ugrizao talijanskog braniča Giorgija Chiellinija. Štaviše, mnogi smatraju da je upravo Barcelona inicirala Suarezovo ovosedmično izvinjenje, a biranim su riječima o kontroverznom Urugvajcu tokom predstavljanja našeg Ivana Rakitića u utorak pričali i sportski direktor Andoni Zubizarreta i hrvatski reprezentativac.

Guardian piše da je Liverpool pristao otvoriti pregovore s Barcelonom, a tokom srijede bi za isti stol trebali sjesti Raul Sanllehi, direktor za nogometne operacije pri katalonskom klubu, i Ian Ayre, izvršni direktor ''redsa''. U Liverpoolu su zasad čvrsti u namjeri da Suareza ne prodaju za manje od 80 miliona funti koliko iznosi odštetna klauzula u njegovom ugovoru, a u obzir bi mogla doći i djelimična razmjena u kojoj bi na Anfield došao čileanski krilni napadač Alexis Sanchez koji je procijenjen na otprilike 30 miliona funti. Pristane li Sanchez preseliti u Liverpool, Barcelona bi trebala platiti ''redsima'' još oko 50 miliona funti.