Derbi 4. kola FA Cupa
0

Liverpool bolji od Manchester Uniteda

Totalsport
Liverpoolu zaslužena pobjeda (Foto: AFP)
Liverpoolu zaslužena pobjeda (Foto: AFP)
U derbi utakmici 4. kola engleskog FA Cupa, nogometaši Liverpoola su na svom Anfieldu pobijedili Manchester United s 2-1. Strijelac pobjedonosnog pogotka je bio Dirk Kuyt u 88. minuti.

Kuyt je kao džoker u utakmicu ušao u 63. minuti, a samo minutu nakon što je zabio pogodak za 2-1 je mogao postići još jedan. Udarac glavom Carrolla iz blizine je odsjeo na prečki, a na natrčanu loptu je Kuyt reagirao, ali je i poslao pored gola.

Inače, bila je to otvorena utakmica s obje strane, s tim da je Liverpool ipak bio bolji. Na to sugeriraju i udarci prema golu, pa ih je tako domaćin imao 14, dok su igrači Uniteda devet puta pucali prema Pepe Reini, a tek tri u okvir gola.

Inače, Liverpool je poveo u 20. minuti golom Aggera glavom nakon kornera, no još do kraja poluvremena je gost izjednačio. Rafael je probio desnu stranu, a na povratnu loptu je dobro reagirao Park.

U utakmici punog naboja, na Loftus Roadu, Chelsea je pobijedio Queens Park Rangers s 1-0. Utakmica je bila naelektrizirana zbog prijašnjeg sukoba Terrya i Ferdinanda, tokom prvenstvene utakmice.

Inače, atmosfera se dodatno zapalila u 62. minuti kada je sudac Mike Dean dosudio prilično dvojben jedanaesterac za Chelsea. Kontakt Hilla i Sturridgea je ocijenio kao prekršaj za najstrožu kaznu, a siguran je realizator i strijelac jedinog pogotka bio Juan Mata. Domaća je ekipa do kraja pokušala izjednačiti, no nije uspjela makar je utakmica produžena sedam minuta. Najbolju šansu su imali u 96., ali je tada opasan dijagonalni udarac uspio odbiti golman Chelseaja Peter Čech.

FA Cup, 4. kolo:

Liverpool - Manchester United 2-1 (Agger 20, Kuyt 88 / Park 39) Queens Park Rangers - Chelsea 0-1 (Mata 62-11m)