Nogomet
24

Liverpool bolji od Leicestera, Chelsea remizirao sa Watfordom

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Liverpool je na Anfieldu u okviru 18. kola Premiershipa minimalnim rezultatom 1:0 slavio protiv lidera tabele i najvećeg iznenađenja sezone ekipe Leicestera. Manchester City je na Etihadu sa visokih 4:1 ispratio Sunderland, dok je Chelsea upisavši bod protiv Watforda (2:2) ponovo kiksao.

Je li ovo kraj bajke za tim Caludija Ranierija? Leicester je u utakmici visokog tempa na Anfieldu poražen od Liverpoola i ukoliko Arsenal večeras slavi u gostima protiv Southamptona, Leicester neće ostati na vrhu tabele.

Utakmica je bila uzbudljiva što je bilo očekivano, jer obje ekipe igraju brzo i agresivno. Najviše prilika stvarao je Liverpool, ali se odlično snalazio Kasper Schmeichel na golu gostiju.

Ipak, danski golman nije uspio zaustaviti udarac Bentekea koji je u 63. minuti pogodio za konačnih 1:0 na asistenciju Firmina.

Bitno je napomenuti da je Benteke u samom finišu utakmice zabilježio veliki promašaj koji konkuriše za najveći promašaj sezone.

Manhcester City je na Etihadu pregazio ekipu Sunderlanda i nanio joj četvrti uzastopni poraz u Premiershipu. Sterling je pogodio u 12. minuti na asistenciju De Bruynea. Samo pet minuta kasnije Yaya Toure se upisuje u strijelce i postavlja rezultat na 2:0. Potom je na scenu stupio Bony u 22. minut kada, nakon druge asistencije De Bruynea u ovom meču, pogađa za 3:0.

Sjajni reprezentativac Belgije De Bruyne u 54. minuti tjera Mannonea da četvrti put vrati loptu iz gola, a gol utjehe za goste stiže u 59. minuti kada je za konačnih 4:1 Harta savladao Borini kojem je ovo drugi gol u posljednje dvije utakmice.

Chelsea je pokazao da kriza nije prošlost. Watford je osvojio bod na Stamford Bridgeu. Iako su nakon gola Coste u 32. minuti Plavci pomislili da će povezati dvije pobjede, to se nije desilo. Deeney je iz penala u 42. minuti stvari vratio na početak.

Potom je u 56. minuti uslijedio hladan tuš kada je pogodio sjajni Odion Ighalo za 2:1. Plavci se vraćaju u meč u 65. minuti kada Costa postiže drugi gol. Ipak, Chelsea je imao ogromnu šansu za pobjedu u 80. minuti, ali je Oscar promašio penal. Ovo je bio prvi nastup Guusa Hiddinka na klupi Plavaca u drugom mandatu.

Aston Villa je na domaćem terenu podijelila bodove sa West Hamom koji već osam utakmica ne zna za pobjedu. No, to i nije tolika katastrofa u poređenju sa Aston Villom koja nije slavila od 1. kola kada su u gostima savladali Bournemouth.

Čekićari su poveli preko Cresswella u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, ali je Ayew u 62. minuti golom iz penala postavio konačnih 1:1.

Tottenham je protiv Norwicha dokazao da je onaj poraz od Newcastlea u 16. kolu bio slučajan. Pijetlovi su ponovo na pogon Kanea upisali pobjedu. Reprezentativac Engleske pogađao je u 26. i 42. minuti, a konačnih 3:0 postavio je Carroll u 80. minuti.

Swansea je na domaćem terenu golom Ki Sung-Yonga u devetoj minuti slavila protiv West Bromwich Albiona, dok je Bournemouth kao domaćin remizirao protiv Crystal Palacea. Bilo je 0:0.

Rezultati 18. kola Premiershipa:

Stoke - Manchester United 2:0 Bournemouth - Crystal Palace 0:0 Liverpool - Leicester City 1:0 Tottenham - Norwich 3:0 Manchester City - Sunderland 4:1 Chelsea - Watford 2:2 Swansea - WBA 1:0

Aston Villa - West Ham 1:1 Newcastle - Everton (18:30 sati) Southampton - Arsenal (20:45 sati) Tabela: