Nogomet
72

Lisice pet bodova iznad ostatka lige: Mahrez srušio Watford i razveselio Leicester

Piše: O. T.
Foto: AFP
Foto: AFP
Leicester je napravio još jedan veliki korak ka tituli. Tim Claudija Ranierija iskoristio je remi Tottenhama i Arsenala, te u 29. kolu Premiershipa slavio protiv Watforda u gostima (1:0).

Nakon remija sa West Bromwich Albionom na svom King Power stadionu Leicester je uspio savaldati neugodni Watford na Vicarage Roadu, a čovjek odluke bio je Riyad Mahrez u 56. minuti. Alžirac je topovskim i preciznim udarcem sa nekih 15 metara pogodio mrežu Gomesovog gola i izazvao erupciju oduševljenja na tribini gdje borave navijači Leicestera.

Ovo je već 15 gol Mahreza u ovoj sezoni Premiershipa, a upisao je i 11 asistencija. Dakle, učestvovao je u 26 golova svog tima u ovoj sezoni i na putu je da bude proglašen najboljim igračem Premiershipa.

Lisice nastavljaju svoju bajku i sada imaju pet bodova više od Tottenhama, čak osam bodova više od Arsenala, te 10 bodova i utakmicu više od Manchester Cityja. A do kraja je još devet kola....

Rezultati 29. kola Premiershipa:

Tottenham - Arsenal 2:2 Chelsea - Stoke 1:1 Everton - West Ham 2:3 Manchester City - Aston Villa 4:0

Newcastle - Bournemouth 1:3 Southampton - Sunderland 1:1 Swansea - Norwich 1:0 Watford - Leicester 0:1 Crystal Palace - Liverpool (sutra, 14:30 sati) WBA - Manchester United (sutra, 17 sati)

Tabela: