Nogomet
0

Lippi: Zaslužili smo barem jedan gol

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Selektor talijanske nogometne reprezentacije Marcello Lippi prokomentarisao je poraz svoje ekipe protiv Egipta.

Podsjetimo, aktuelni svjetski prvaci poraženi su 1-0 u utakmici 2. kola skupine B Kupa konfederacija koji se igra u Južnoafričkoj Republici.

  • Dobro smo startali u utakmici i stvorili nekoliko izrazitih prilika na njenom početku. Početnih 20 ili 25 minuta odigrali smo na visokom nivou i stvarali haos u odbrambenom redu egipatske reprezentacije, no nismo bili dovoljno agresivni i nismo preuzeli inicijativu kada je to bilo potrebno - proanalizirao je talijanski selektor.

  • Nakon što je Egipat postigao pogodak, prestali smo igrati, i kako se bližilo poluvrijeme izgledali smo sve jadnije. U nastavku smo se podigli, no njihov je golman bio fantastičan. Imali smo velik broj prilika i moje je mišljenje da smo zaslužili barem jedan pogodak. To su utakmice po skupinama. Egipat je odigrao sjajno drugo poluvrijeme protiv Brazila i izvrsno sjajno prvo protiv nas.

  • Sada nas očekuje ogled s Brazilom, utakmica u kojoj moramo pobijediti. Pokušat ćemo zagospodariti terenom, ali morat ćemo biti i oprezni, jer igramo s ponajboljom svjetskom ekipom - zaključio je Lippi.