Italija
0

Lippi: "Tek sad počinje pravi posao"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Selektor talijanske nogometne reprezentacije Marcello Lippi izjavio je kako tek sada počinje pravi posao čiji je glavni cilj odbrana naslova svjetskih prvaka u Južnoafričkoj Republici.

“Azzurri” su se na SP plasirali prvim mjestom u grupi 8, a budući da su ga već ranije osigurali, u srijedu su igrali rezultatski nevažnu utakmicu u Parmi protiv Kipra. I umalo su se osramotili jer su Kiprani vodili s 2-0, ali potpuni je preokret stigao zahvaljujući tri pogotka Alberta Gilardina u zadnjih 15 minuta utakmice.

Lippi je u dvoboj ušao s potpuno drugačijim sastavom u odnosu na onaj koji je tri dana ranije u Irskoj izborio remi (2-2) i plasman na SP.

  • Nije me briga za rezultat protiv Cipra, da jest, ne bih počeo s 11 novih igrača - rekao je Lippi neposredno nakon utakmice.

  • Nisam razočaran, proučit ću ovu utakmicu. Imamo šest ili sedam mjeseci za rad, a počeli smo već noćas. Uveo sam nove igrače jer sam želio da i oni osjete atmosferu. Vrata ekipe za Svjetsko prvenstvo su još uvijek otvorena svima - dodao je talijanski starteg.

Lippi je bio ljut na dio navijača koji je vrijeđao njegove igrače.

  • Očito su neki navijači zaboravili da smo mi svjetski prvaci. To znači da smo otišli na Svjetsko prvenstvo i tamo bili ispred svih - cinično je poručio iskusni trener.

Selektora je zbog navijačkog tretmana morao tješiti čak i predsjednik Talijanskoga nogometnog saveza Giancarlo Abete.

  • Razumijem ga, ali i on mora razumjeti navijače. Takve su stvari normalne u nogometu - rekao je Abete.