Nogomet
0

Lippi: Koje sam to mlade igrače trebao staviti?

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nakon poraza talijanske nogometne reprezentacije od Brazila 3-0 i eliminacije s Kupa konfederacija u Južnoafričkoj Republici, selektor Italije Marcello Lippi ne prihvata kritike novinara da je u sastav trebao uvrstiti više mladih igrača.
  • Kažete mladi igrači? A koji bi to mladi igrači trebali igrati u ovakvoj utakmici? Njih treba postepeno uvoditi u reprezentaciju. Treba ostati mirne glave i imati na umu da je iskustvo u ovakvim utakmicama vrlo važno. Ne možete odjednom ubaciti u tim sedam ili osam mladih igrača, oni tek trebaju stasati za ovakve vrste utakmica. Giuseppe Rossi je odigrao sve tri utaknmice, ne cijele, ali je odigrao. Prema tome, znam o čemu govorim. Ne planiram mijenjati svoj plan. Tužan sam, kao u ostalom i igrači, što nismo predstavljali Italiju u boljem svijetlu večeras, znamo da možemo puno bolje od ovoga – zborio je Lippi.

  • Brazil je jak, znamo da će uvijek biti jak, budući da su oni jedna od najjačih reprezentacija na svijetu. Žao nam je što smo se oprostili od takmičenja. No, to se nije dogodilo zato što je Brazil jači od nas – dodao je trener koji je Italiju prije tri godine odveo do naslova svjetskog prvaka.

Neko je opet pitao za mlade igrače, hoće li povesti veći broj mladih na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine?

  • Doviđenja – odgovorio je Lippi.