Talijanski mediji
0

Lippi gotovo sigurno napušta “azzurre”

Totalsport
Marcello Lippi (Foto: AP)
Marcello Lippi (Foto: AP)
Selektor talijanske nogometne reprezentacije Marcello Lippi ponovo je natuknuo da će nakon Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici napustiti svoj aktuelni posao.

"Abete (predsjednik Talijanskog nogometnog saveza) već zna što ću napraviti nakon Svjetskog prvenstva. Imam jako dobar odnos s njim, pun međusobnog poštovanja", objasnio je Lippi, a talijanski su mediji taj komentar interpretirali kao njegovo sigurno napuštanje klupe reprezentacije nakon SP-a, kada mu uostalom i istječe ugovor.

Lippi je odveo Italiju do naslova na SP-u u Njemačkoj 2006. godine, potom dao otkaz na funkciju, pa se vratio i zamijenio Roberta Donadonija 2008. godine.

Abete je već ranije u nekoliko navrata objasnio da će ime novog/starog talijanskog selektora biti objavljeno uoči samog starta Mundijala, ali to još nije službeno učinjeno.

Kao najveći favoriti za preuzimanje Lippijeve pozicije slove Carlo Ancelotti, aktuelni Chelseajev menadžer, te trener Cagliarija Massimiliano Allegri. Kao mogući kandidati spominju se također Claudio Ranieri i Cesare Prandelli, treneri Rome odnosno Fiorentine.