Nogomet
7

Lionel Messi se u potpunosti oporavio

Totalsport
Lionel Messi (Foto: AFP)
Lionel Messi (Foto: AFP)
Ponajbolji nogometaš svijeta Lionel Messi u potpunosti je zaliječio povredu mišića zadnje lože i spreman je za povratak u Barcelonu.

"Messi je zdrav", naslov je koji je preplavio naslovnice većine španskih medija, a koje je iz Argentine dojavio Barcelonin ljekar Martinez. Posljednji ultrazvuk nije pokazao ništa neobično, što znači da je mišić argentinskog genijalca u potpunosti zacijelio.

Messi bi se u Kataloniju, iz Argentine gdje je odrađivao veći period rehabilitacije, trebao vratiti drugog dana nove 2014. godine, a povratak utakmicama mogao bi imati već 5. januara ili tri dana kasnije. Tog datuma Barcelona igra ligašku utakmicu protiv Elchea, dok tri dana kasnije igra prvu utakmicu osmine finala Kupa kralja protiv Getafea.

Vjeruje se da će Messi dobiti koju minutu u barem jednoj od te dvije utakmice, kako bi osjetio takmičarski nogomet prije velikog okršaja na Vicente Calderonu protiv Atletico Madrida 11. januara.

Podsjetimo, Messi je izvan stroja još od 10. novembra kada je zaradio povredu u susretu protiv Betisa. Od tada je Argentinac propustio osam Barceloninih nastupa.