Nogomet
36

Lionel Messi drži privatni život daleko od očiju javnosti

Klix.ba
Lionel Messi
Lionel Messi
Argentinac u redovima Barcelone Lionel Messi najskuplji je nogometaš na svijetu, budući da je njegova tržišna vrijednost 220 miliona eura, no u javnosti je malo toga poznato o njegovom privatnom životu.

Manje-više je poznato da vozi automobil vrijedan više od 200.000 dolara i živi u "lijepoj" kući, no ostalo je misterija.

Business Insider donio je neke crtice iz života argentinskog nogometaša, ali i dalje nije otkriveno puno toga o njemu.

Prošle sezone Messi je zaradio ukupnih 41,3 miliona dolara, a više od njega zaradio je samo Cristiano Ronaldo. No, nakon što je potpisao novi ugovor, Messi je trenutno najplaćeniji nogometaš na svijetu sa zaradom od 27 miliona dolara godišnje, samo od nogometa. Van terena on zarađuje još 21,5 miliona dolara godišnje.

Najveći sponzor mu je Adidas, od kojeg godišnje zaradi četiri miliona dolara. Sponzori su mu i Gillette, Samsung, Gatorade i druge kompanije. Primijećen je kako vozi Maserati vrijedan 240.000 dolara, a još uvijek posjeduje i održava svoju rodnu kuću u Argentini, iako više ne živi tamo.

Messi živi sa još nekoliko članova šire porodice na velikom imanju nadomak Barcelone, a u određenim prilikama leti privatnim avionom. Već godinama je u vezi sa Antonellom Roccuzzo, sa kojom ima sina po imenu Thiago.

Poznat je kao humanitarac, ali i čovjek koji se previše ne eksponira u javnosti. Na neki čudan način, to mu i pomaže. Jer, dok ne znamo puno o njemu van terena, fokusirani smo na njegovu genijalnost na terenu.

A to koliko vrijedi Barceloni, najbolje govori podatak da ovaj klub na ime obeštećenja za njega traži vrtoglavih 340 miliona dolara.