"Gubi se Arapine!"
0

Linijski sudija rasistički vrijeđao igrača Auxerrea?

Totalsport
Kamel Chafni
Kamel Chafni
Predsjednik Auxerrea Gerard Bourgoin zatražio je od vodstva Francuske profesionalne lige (LFP) da pokrene istragu zbog navodnih rasističkih uvreda koje je pomoćni sudija Johann Perruaux izgovorio na račun Kamela Chafnija.

Marokanski veznjak isključen je nakon svađe s Perruauxom u 55. minuti subotnje utakmice u kojoj je Auxerre izgubio od Bresta (1-0). Novinarima je nakon dvoboja rekao da ga je sudac provocirao, a uskoro se s detaljnijim informacijama oglasio i Bourgoin.

"Dogodio se ozbiljan incident, a naš se igrač kune svojom čašću da govori istinu. Čini se da mu je sudija rekao 'Gubi se Arapine!'. Ako je to tačno, radi se o ozbiljnom slučaju. Zato tražim od LFP-a da otvori istragu, a ako to ne napravi, naš će igrač uputiti službenu žalbu", izjavio je Bourgoin.

Glavni sudija Tony Chapron tvrdi, međutim, da se njegov pomoćnik nikad ne bi spustio na tako nizak nivo da nekoga vrijeđa na rasnoj osnovi.

"Predobro ga poznajem, tako da sam siguran da nije izrekao te riječi. Prije dvije je godine bio sa mnom u Beninu gdje smo zajedno radili na obuci tamošnjih sudija. Iznenadilo bi me da je išao sa mnom ako je rasist", rekao je Chapron.