Miralem Pjanić
0

"Lijepo je biti igrač utakmice protiv Milana"

Totalsport
Miralem Pjanić
Miralem Pjanić
Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Miralem Pjanić bio je proglašen najboljim igračem nedjeljne utakmice protiv Milana na Emirates Cupu u Londonu.

Lyon je na ovom predsezonskom turniru koji se održao po četvrti puta ostavio jako dobar dojam, ali je propustio osvojiti prvo mjesto. Prvog je dana prokockao vodstvo 2-0 protiv Celtica, završilo je 2-2, a potom je u nedjelju protiv Milana bio apsolutno bolja ekipa, ali se ipak morao zadovoljiti samo s još jednim remijem 1-1.

Mogli su "lavovi" biti i poraženi u tom dvoboju, jer je Borriello zabio u 55. minuti za vodstvo "rossonera", a izjednačio je Briand u 78. minuti nakon odličnog centaršuta Miralema Pjanića s desne strane.

Pjanić (20 godina) bio je proglašen za igrača utakmice protiv Milana. Bio je vrlo aktivan u napadačkim akcijama svog tima, a dojam bi bio još bolji da je iskoristio barem jednu od tri prilike koje je imao. No, njegovi udarci, dva puta nogom u prvom poluvremenu, odnosno jednom glavom u nastavku, ipak nisu pronašli put do mreže.

Pjanić je, svejedno, jako zadovoljan generalnom probom pred početak novog francuskog prvenstva, u kojem će Lyon sljedeće subote u 1. kolu ugostiti Monaco.

"Šteta što nismo pobijedili protiv Milana, s obzirom na broj šansi koje smo stvorili. No, zakazali smo u realizaciji. Iako je u pitanju bio prijateljski dvoboj, imali smo veliku želju za pobjedom. Svejedno, bila nam je to dobra priprema za početak prvenstva. Lijepo je biti proglašen igračem utakmice i ja sam zadovoljan svojom igrom. Osjećam se sve bolje i bolje, a držim da je i ekipa spremna za sljedeće izazove. U tome vam pomažu i ovakve, pripremne utakmice. Dobro smo i naporno radili na pripremama, trener Claude Puel fino je složio plan, a bilo je i slobodnih dana. Nadam se da ćemo u subotu pobijediti Monaco", izjavio je Pjanić.

Inače, naslov pobjednika na Emirates Cupu osvojio je domaćin Arsenal, a Lyon je zauzeo drugo mjesto.