Nogomet
0

Ligue 1: Lyon ubjedljiv, Monaco remizirao protiv Ajjaccioa

Piše: O. T.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Lyon je na svom Gerlandu nakon šest utakmica bez ligaške pobjede konačno slavio u 20. kolu Ligue 1 u kojem su savladali Troyes rezultatom 4:1. Monaco je kao domaćin remizirao protiv Ajaccio (2:2) i drugo mjesto na tabeli prepustio Angersu.

Lyon je meč sa Troyesom dočekao sa katastrofalnim nizom od šest ligaških utakmica bez pobjede u kojima su upisali pet poraza i jedan remi. To je najgori niz ovog kluba još od novembra 1998. godine.

Prekid niza nagovijestio je Lacazette u 18. minuti kada je postigao vodeći gol za Lyon. Međutim, nadu domaćih navijača i igrača za pobjedom poljuljao je Camus u 67. minuti kada je pogodio za izjednačenje.

Ipak, Lyon uspijeva doći do novog pogotka u 72. minuti preko Ghezzaila, a pobjedu su ovjerili Ferri i Beauvue svojim golovima u finišu meča.

Monaco je na svom terenu remizirao protiv Ajaccio, a moglo se desiti i da tim Leonarda Jardima izgubi ovaj meč. Gosti su poveli u devetoj minuti preko Boutaiba, a na 2:0 povisio je Tshibumbu. Domaći tim se vrato u drugom poluvremenu golovima Fabinha koji je pogodio iz penala i iskusnog Ricarda Carvalha kojem je asistirao njegov zemljak iz Portugala Coentrao.

Kiks Monaca iskoristio je Angers koji je pobjedom nad Ceanom (2:0) ponovo zauzeo drugo mjesto. Montpellier je porazom od Bordeauxa na domaćem terenu (1:0) nastavio sa lošim igrama u ovoj sezoni. Ništa bolje nije prošao ni Reims koji je kod kuće poražen od Toulusea (3:1), dok su Rennes i Lorient su upisali remi (2:2).

Tabela: