Nogomet
12

Ligue 1: Balotelli postigao nova dva gola, Lyon preokretom do trijumfa protiv Montpelliera

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Mario Balotelli je nastavio rešetati protivničke mreže. U drugom nastupu za Nicu postigao je nova dva gola.

Nica je sa 4:0 savladala Monaco. Baysse je načeo mrežu gostiju u 17. minuti, a potom je na scenu stupio nestašni Mario. Pogodio je najprije u 30., a potom i u 68. minuti. Gosti su ostali sa igračem manje u 83. minuti kada je direktan crveni karton zbog skrivljenog penala dobio Bakayoko, a da Balotelli nije iz igre izašao pet minuta ranije, dobio bi priliku za hat-trick. Umjesto njega loptu na bijelu tačku je postavio Plea, ali je promašio. Ipak, isti igrač se iskupio u 86. minuti kada je pogodio za konačnih 4:0.

Lyon je dočekao Montpellier na svom stadionu, a gosti su prvi poveli. Igrala se 4. minuta kada je pogodio Sanson, no za samo četiri minute Montpellier je ostao sa igračem manje kada je isključen Poaty. Domaći tim je iskoristio igrača više i došao je do preokreta. Golove su postigli Fekir (36' penal, 57'), Tolisso (42') i Cornet (75').

Bordeaux je golovima Malcoma (36'), Labordea (71') i Thelina (76' penal) u gostima nadigrao Metz, Guingamp je golom Brianda (63' penal) nadigrao Lorient, a Angers Caen sa 2:1 (Ketkeophomphone 23', N'Doe 54' - Karamoh 71').

Susreti Bastia - Nancy i Nantes - St. Etienne završene su bez pogodaka.