Nogomet
0

Ligue 1: Ajaccio konačno slavio, Bastia upisala treći uzastopni poraz

Piše: O. T.
Montpellier nanio Bastiji treći vezani poraz (Foto: EPA)
Montpellier nanio Bastiji treći vezani poraz (Foto: EPA)
Danas su odigrane još četiri utakmice 11. kola francuske Ligue 1. Ono što posebno privlači pažnju jesu četiri crvena kartona u ovim mečevima i prva pobjeda Ajaccioa u ovoj sezoni.

U terminu od 17 sati igrali su Lorient i Rennes. Domaćin je poveo u 25. minuti golom Guerreira i s tim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu defanzivac Lorienta Kone dobio je dva žuta kartona u samo pet minuta, pa je domaćin od 67. minute igrao sa igračem manje i time su smanjene šanse da sačuvaju vodstvo.

Lorient je sa igračem manje čuvao vodstvo samo jednu minutu. Strijelac a goste bio je Grosicki koji je na teren ušao 51. minuti umjesto Baala.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, ali jeste broj igrača. "Pocrvenio je i Sio kod gostiju tako da je i Rennes utakmicu završio sa deset igrača.

Utakmicu bez golova odigrali su Angers i Guingamp, a utakmicu je obilježio igrač Angresa, napadač Slimane Sissoko, koji je u 81. minuti dobio direktan crveni karton.

Najviše golova bilo je na utakmici između Ajjaccioa i Nice. Za domaćine su pogađali Pujol, Filippi i Đoković. Gosti su do pogotka došli nakon što je Filippi osim gola postigao i autogol. Ni u ovom meču nije nedostajalo isključenja. U 88. minuti direktan crveni karton dobio je Le Moigne u redovima domaćina.

Ajjaccio je ovom pobjedom upisao prvu pobjedu u sezoni i trenutno su na pretposljenjem mjestu tabele, dok je ekipa Nice zabilježila prvi poraz nakon četiri vezane pobjede i oni su sada šesti na tabeli.

Posljednji meč odigrali su Montpellier i Bastia. Slavio je domaćin golovima Boudebouza i Ninge i sada je Montpellier sa ova tri boda na jako lošem 17. mjestu, dok je Bastia kojoj je ovo treći uzastopni poraz na 15. mjestu. Za razliku od prethodna tri meča na današnjem rasporedu, ovdje nije bilo crvenih kartona.

Rezultati 11. kola Ligue 1:

Lyon - Toulouse 3:0 (Darder, Valbuena, Cornet) Cean - Nantes 0:2 (Bammou, Thomasson) Lorient - Rennes 1:1 (Guerreiro - Grosicki) Angers - Guingamp 0:0 Ajaccio - Nice 3:1 (Pujol, Filippi, Đoković - Filippi autogol)

Montpellier - Bastia (Bodebouz, Ninge)

Tabela

  1. PSG 26 (-1)
  2. Angers 22
  3. Caen 21
  4. Lyon 19
  5. St. Etienne 19 (-1)
  6. Nice 17 (-1)
  7. Rennes 17
  1. Lorient 16
  2. Nantes 16 (-1)
  3. Reims 15 (-1)
  4. Guingamp 15
  5. Monaco 14 (-1)
  6. Lille 11 (-1)
  7. Bordeaux 10 (-1)
  8. Bastia 10
  9. Marseille 9 (-1)
  10. Montpellier 8
  11. Toulouse 8
  12. Ajaccio 6
  13. Troyes 4 (-1)