Nogomet
2

Liga prvaka: Žestoka borba Wolfsburga, Manchester Uniteda i PSV-a za nokaut fazu

Piše: D. B.
Trening Real Madrida (Foto: EPA)
Večeras se igraju utakmice posljednjeg, šestog kola Lige prvaka u grupama A, B, C i D. Posebno zanimljivo će biti u grupi B, gdje će se voditi velika borba za plasman u nokaut fazu.

Grupa A

PSG - Shakhtar Donjeck

Shakthar će nastaviti svoju evropsku avanturu, ali u Evropskoj ligi, ako barem bude uspješan protiv PSG-a koliko i konkurent Malmö protiv Reala. PSG je već prošao dalje.

Real Madrid - Malmö

Real Madrid u nokaut fazu ide s prvog mjesta u grupi, dok se Malmö nada da će ostvariti bolji rezultat protiv Kraljeva nego Shakhtar protiv PSG-a. Samo na taj način može prezimiti u Evropi.

Tabela:

  1. Real Madrid 13
  2. PSG 10
  3. Shakhtar Donjeck 3
  4. Malmö 3

Grupa B

Wolfsburg - Manchester United

Wolfsburg i Manchester United se međusobno bore za plasman u nokaut fazu, a opasno im prijeti i PSV. United će se osigurati pobjedom, a isti cilj bi bio ispunjen ako PSV izgubi od CSKA ili ako obje utakmice grupe završe neriješeno. Wolfsburg sigurno prolazi s bodom, a prva pozicija je zagarantovana pobjedom.

PSV - CSKA Moskva

PSV će osigurati nokaut fazu ako pobijedi CSKA. Remi bi bio dovoljan ako United izgubi od Wolfsburga. S druge strane, CSKA ne može u nokaut fazu, ali ako pobijedi PSV, preuzet će treću poziciju od holandske ekipe i plasirati se u Evropsku ligu.

Tabela:

  1. Wolfsburg 9
  2. Manchester United 8
  3. PSV 7
  4. CSKA Moskva 4

Grupa C

Galatasaray - Astana

Galatasaray se nalazi na trećoj poziciji u grupi i osigurat će plasman u Evropsku ligu ako ne izgubi od Astane u direktnom okršaju. S druge strane, kazahstanskoj ekipi igra samo pobjeda ako želi u Evropsku ligu.

Benfica - Atletico Madrid

Benfica i Atletico su sigurni učesnici nokaut faze, ali se u međusobnom duelu bore za prvo mjesto jer imaju po 10 bodova.

Tabela:

  1. Atletico Madrid 10
  2. Benfica 10
  3. Galatasaray 4
  4. Astana 3

Grupa D

Manchester City - Borussia M'gladbach

Manchester City ne odustaje od prvog mjesta u grupi, dok Borussia želi rezultat kojim bi osigurala treću poziciju. Građanima treba pobjeda, ali i poraz Juventusa od Seville za prvo mjesto u grupi. Da bi ostala treća, Borussia mora pobijediti ako Sevilla savlada ekipu Juventusa.

Sevilla - Juventus

Cilj Juventusa u posljednjem kolu je da zacementira svoju prvu poziciju u grupi pobjedom protiv Seville kojoj je ova utakmica također ključna u borbi za treće mjesto i plasman u Evropsku ligu. Za to joj je potrebna pobjeda protiv Stare dame, ali i da Borussija ne pobijedi Manchester City.

Tabela:

  1. Juventus 11
  2. Manchester City 9
  3. Borussia M'gladbach 5
  4. Sevilla 3

Sve utakmice počinju u 20:45 sati.