Nogomet
6

Liga prvaka za mlade: Težak poraz juniora Zrinjskog od Zuricha

Piše: Fuad Krvavac
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Juniori Zrinjskog, aktuelni prvaci BiH, u uzvratnom susretu 1. kola kvalifikacija za Ligu prvaka za mlade doživjeli su težak poraz od Zuricha. Primili su čak šest golova i s ukupnim rezultatom od 0:9 neslavno završili takmičenje.

Kao i u prvom susretu prije sedam dana u Mostaru (0:3) juniori švicarskog prvaka pokazali su svoj kvalitet i novom još uvjerljivijom pobjedom izborili plasman u 2. kolo završnice Lige prvaka za mlade.

Mladi Mostarci su doputovali u Zurich kako bi što bolje prezentirali nogomet u BiH, ali su izdržali napade domaćina do 20.minute. Na dodavanje Lindrita Kamberija je svoju ekipu u vodstvo doveo Toni Domgjoni, a samo četiri minute kasnije nada u bolji ishod Zrinjskog je nestala nakon što na asistenciju Dimitrija Volkarta, vodstvo na 2:0 povećao Andre David Ribiero.

Nakon dva gola domaćih juniora, mladi igrači Zrinjskog su uspostavili ravnotežu, pokušali su organizovati napade, ali mreže se do odmora nisu se više tresle.

Domaći su imali šansu da povećaju na 3:0 nakon što je Srđan Vulić oborio Volkarta, ali Ribeiro nije pogodio sa 11 metara.

U nastavku Mostarci odolijevaju napadima, ali mi je ponestalo snage, što domaći koriste, a svojim drugim golom u 68. minuti Ribeiro povećava na 3:0. Igra gostiju se potpuno raspala, a domaći juniori postižu još tri gola za katastrofalan poraz.

Began Kurtović u 68.minuti povećava na 4:0, a asistirao mu je najbolji igrač susreta Ribeiro, a potom Lavdrim Redžepi pet minuta prije kraja pogađa za 5:0. Asistent je bio Kevin Ruegg. Ponovo je u sudijskoj nadoknadi Ribeiro bio asistent za Tonija Domgjonija, koji postavlja konačan rezultat od 6:0.

Sa ukupnih 9:0 igrači Zuricha su se plasirali u 2. kolo i igrat će sa rumunskim Vitorulom, koji je bio bolji od Sheriffa iz Tiraspola (4:1, 1:0).

Zrinjski je igrao u sastavu: Medan, Bubalo, Šetka, Vulić, Bošnjak, Šunjić (69. Džida), Rozić, Čavar (75. Miličević),Ljubić (58. Božić), Albijanić, Krstanović. Trener je Nenad Gagro.