Nogomet
140

Liga prvaka: Vukovi napravili senzaciju i šokirali Real Madrid

Piše: O. T.
U prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka Wolfsburg je slavio protiv Real Madrida rezultatom 2:0.

Vukovi su poveli golom iz penala koji je skrivio Casemiro u 17. minuti, a precizan sa bijele tačke bio je lijevi bek Wolfsburga Ricardo Rodriguez.

Interesantno, ovo je bio prvi primljeni gol za Keylora Navasa u njegovim nastupima u Ligi prvaka. Niz je trajao 738 minuta.

Bio je to blagi šok za Real, ali očekivao se brz povratak Galacticosa. Ipak, samo sedam minuta kasnije stvari su postale mnogo ozbiljnije. Arnold je nakon reznatnog centaršuta Henriquea pogodio za velikih 2:0.

Wolfsburg je iskoristio momentum i nastavio sa napadima i stvaranjem novih šansi. Prvo je Schurrle u 28. minuti bio u vrlo dobroj šansi, ali je šutirao u Navasa

Do kraja poluvreman Vukovi su imali još nekoliko izglednih šansi, ali rezultat se nije mijenjao. I drugo poluvrijeme donijelo je sjajnu igru njemačkog tima koji je ponovo prijetio najviše preko Shurrlea koji je imao odličnu šansu u 69. minuti kada je šutirao malo preko gola.

Real Madrid je imao šansu za izjednačenje u 73. minuti kada je Ronaldo bio u prilici, ali je Benaglio odbranio. Potom je rezervista Kruse prijetio na drugoj strani kada je imao šansu da potpuno potopi goste, ali šutirao je pored gola.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao i Wolfsburg je upisao veliku pobjedu koja mu daje i više nego realne šanse za plasmanom u polufinale.