Nogomet
0

Liga prvaka: Večeras igraju Sarajevo - Genk

Sarajevo-x.com
Nogometaši Sarajeva večeras će odigrati vjerovatno najvažniji susret sezone. U uzvratnoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka Sarajevo će na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekati belgijski Genk.

U prvom meču u Belgiji Sarajevo je slavilo pobjedu 2:1, pa bi im za prolaz u treće pretkolo, gdje ga očekuje Dinamo Kiev, bio dovoljan i poraz od 0:1.

Ukoliko FK Sarajevo uspije obezbijediti prolaz u treće pretkolo Lige prvaka biće to prvi put nakon Željezničara, koji je izgubio od Newcastla u sezoni 2002/2003, da se jedan bh. klub plasirao u treće pretkolo.

Trener bordo tima Husref Musemić vjeruje u svoje nogometaše: "Naša prednost je velika, iako naši gosti imaju kvalitet i opasni su u napadu. Moramo odigrati pažljivo i skoncetrisano čitavih 90 minuta utakmice. Svaka greška bi mogla biti pogubna, ali i dalje vjerujem u uspjeh." Trener belgijskog Genka Hugo Broos je izjavio da će, ukoliko se njegov tim ne plasira u treće pretkolo Lige prvaka, to biti "mala katastrofa" jer su uložili mnogo truda kako bi završili drugi u belgijskom prvenstvu.

Susret počinje u 19.30 sati, a sudit će Rumun Alexandru Dan Tudor.