Nogomet
0

Liga Prvaka: U Monacu rekordnih 11 golova

Klix.ba
Jorge Andrade i Dado Pršo
Jorge Andrade i Dado Pršo
Najzanimljiviji susret odigran je u Monacu gdje su domaćini savladali gostujući Deportivo sa čak 8:3. Od ostalih utakmica izdvajamo poraz Bayerna kod kuće od Lyona i remi Sociedada i Juventusa.

Bayernu očito ne odgovara igra francuskog prvaka. Lyon se kući vraća sa velika tri boda, koji ga postavljaju na vrh grupe A.

Celtic se pokazao prejakim za belgijski Anderlecht. Škoti su čitav posao odradili u prvih 45. min, vodstvom od 3:0, a gosti su u nastavku samo postigli počasni pogodak iz jedanaesterca.

Arsenal se neočekivano mučio na Highburyju sa kijevskim Dinamom, uspjevši postići pogodak tek 2 min. prije kraja utakmice.

Interu ni sa novim trenerom ne ide protiv moskovske Lokomotive. Odigrali su 1:1, i više zahvaljujući sreći nalaze se na čelu grupe B.

Ove večeri najviše su uživali gledaoci na Stadionu Louis II, gdje su domaći Monaco, i Deportivo, odigrali nevjerovatnih 8:3! Čak četiri pogotka postigao je Hrvatski reprezentativac Dado Pršo. Monaco je sada prvi u grupi C, ispred Deportiva.

PSV je na domaćem terenu pobijedio sa 2:0, očito autsajdera u grupi C, AEK, našeg Bajevića.

Olympiacos je večeas uknjižio prve bodove, pobijedivši Galatasaray sa visokih 3:0.

I jedinu utakmicu bez golova, večeras su odigrali Real Sociedad i Juventus.

Rezultati utakmica odigranih večeras:

Bayern - Lyon 1:2 Celtic - Anderlecht 3:1

Arsenal - Dinamo 1:0 Inter - Lokomotiva 1:1 Monaco - Deportivo 8:3 PSV - AEK 2:0 Olympiacos - Galatasaray 3:0 Real Sociedad - Juventus 0:0