Nogomet
0

Liga prvaka: Stručnjaci zabrinuti kvalitetom terena u Moskvi

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Stanje u kojem se nalazi teren stadiona Lužnjiki u Moskvi pred finale Lige prvaka u srijedu zabrinjava stručnjake.

Englez Matt Frost, koji je bio zadužen za kvalitet površine, priznao je da novi teren, postavljen prije samo dvije sedmice, ne ispunjava njegove planove, javlja BBC.

"Teren je prihvatljiv, ali za mene je razočarenje", izjavio je Frost.

Stari sintetički teren je zamijenjen prošlog oktobra, ali su stručnjaci procijenili da je nova trava neravna pa je donesen novi teren iz Slovačke, koji je koštao 250 hiljada eura.

Englez je prošle sedmice tvrdio da će osigurati "Rolls-Royce od terena", ali sada izražava nezadovoljstvo.

"Sve je pošlo loše od početka, teren je tu tek 15 dana. Veoma sam razočaran u ovaj projekt i šta ćemo morati da predstavimo za finale. Moja najveća odgovornost je bila postavljanje novog terena i to mi je i najveće dostignuće. Da nisam ubijedio nadležne da promijene teren, stari bi bio potpuna katastrofa", dodao je Frost.

On je dodao da nije siguran da li će kvalitet terena utjecati na igru finalista Lige prvaka, Manchester Uniteda i Chelseaa.

"Nikada ne znate kako ovako nešto može da utječe na igru dok ne zaigrate sami. Igrači su svjesni ove situacije i to nije dobro za mentalitet tima", zaključio je Frost.

Zvaničnici UEFA su sigurni da neće biti nikakvih problema.

"Zabrinjava nas izgled trave, ali kada govorimo o kvalitetu sve je u najboljem redu. Možda neće izgledati dovoljno zeleno na televiziji, ali je sasvim kvalitetan teren i finale može da počne", izjavio je predstavnik UEFA-e William Gaillard.