Nogomet
0

Liga prvaka: Šehić, Aničić, Hodžić, Štilić i Pušić idu u treće pretkolo

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Širom Evrope sinoć i večeras odigran je veliki broj kvalifikacionih mečeva Lige prvaka u kojima je nastupilo nekoliko bh. internacionalaca.

Većina ih je imala razloga za zadovoljstvo s obzirom da su svi s izuzetkom Semira Kerle obezbijedili nastup u narednom pretkolu prestižnog takmičenja.

Kerla sa Zalgurisom nije uspio eliminisati Malmo. Bilo je 0:1, nakon 0:0 iz prog meča. Bh. internacionalc u finišu je zaradio drugi žuti karton, pa je prije vremena morao put svlačionice.

Martin Pušić je sa Mydtjillandom eliminisao Lincoln. Sinoćnji meč pripao je danskom šampionu (0:2), a prvi od dva pogotka bio je djelo upravo Pušića.

U treće pretkolo sa APOEL-om iz Nikozije plasiorao se Semir Štilić koji je sinoć odigrao pola sata u remiju (1:1) protiv Vardara u Skoplju.

Osim Jasmina Burića koji je večeras sa Lechom bio uspješniji od našeg šampiona, razloga za zadovoljstvo imali su i Marin Aničić, Ibrahim Šehić i Armin Hodžić.

Dinamo je rezultatom 2:0 kao gost porazio Folu iz Luxemburga, a Hodžić je meč odgledao sa klupe za rezervne igrače. Aničić je dao veliki doprinos u timu Astane prilikom eliminacije Maribora, dok je na golu Qarabaga brilajntan bio Ibrahim Šehić.

Amer Gojak i Said Husejinović nisu konkurisali za meč Fole i Dinama.