Nogomet
0

Liga prvaka: Sarajevo - Dinamo Kiev 0:1

FENA
Foto: AP
Foto: AP
U prvom susretu trećeg pretkola Lige evropskih prvaka u nogometu Sarajevo je u srijedu poraženo od Dinama iz Kieva sa 0:1 (0:1). Jedini pogodak postigao je Shatskikh u 12. minuti.

Susret je na stadionu Asim Ferhatović Hase, pred oko 30.000 gledalaca, sudio Izraelac Alon Yefet.

Nogometaši Sarajeva nisu uspjeli izboriti povoljan rezultat u meču s Dinamom iz Kieva. Prvak BiH platio je danak neiskustvu i bojažljivoj igri, posebno u prvom poluvremenu. Dinamo se nije prikazao kao mnogo bolja ekipa od Sarajeva, ali je uspio iskoristi jednu od grešaka odbrane domaće momčadi i doći do pobjede.

Prvu priliku na utakmici imalo je Sarajevo već na početku susreta, kada je Maksimović postigao pogodak, koji je poništen zbog zaleđa.

Nekoliko minuta kasnije Dinamo je došao do vodstva. Grešku Maksimovića na sredini terena iskoristili su gosti i brzim kontranapadom preko Shatskikh došli u vodstvo. Do kraja poluvremena Ukrajinci su imali još dvije prilike, obje nakon grešaka odbrane Sarajeva, ali je Alaim uspio sačuvati svoj gol.

U drugom poluvremenu Sarajevo je krenulo hrabrije ka protivničkom golu, te u 70. minuti došlo do prve velike šanse. Mešić je dobro usposlio Turkovića, a šut veterana Sarajeva krajnjim naporom je uspio odbraniti Šovkovski. Do kraja meča Mešić je propustio još dvije prilike, a posljednju šansu imali su gosti preko Michaela, koji je pogodio stativu.

Uzvratni susret na rasporedu je za 14 dana u Kievu.