Nogomet
10

Liga prvaka: Okršaj Liverpoola i Real Madrida, Galatasaray protiv Dortmunda

Piše: D. B.
Nogometaši Real Madrida (Foto: EPA)
Nogometaši Real Madrida (Foto: EPA)
Večeras su na rasporedu utakmice 3. kola Lige prvaka u grupama A, B, C i D. Posebno zanimljive utakmice su Liverpool - Real Madrid i Galatasaray - Dortmund, a pažnja će biti usmjerena i na mogući nastup povratnika u reprezentaciju BiH Emira Spahića u utakmici Leverkusena i Zenita.

Grupa A

Atletico Madrid - Malmo

Atletico želi nastaviti odličnu formu na domaćem terenu i pobijediti trenutno prvoplasirani Malmo. Atletico je sigurno favorit u grupi A pored Juventusa i to želi dokazati što je prije moguće. Nakon poraza od 2:3 protiv Olympiacosa i pobjede nad Juventusom sa 1:0, Madriđani dočekuju Malmo, švedsku ekipu koja je poražena kod Juventusa i ima domaću pobjedu protiv Olympiacosa. Šveđani nemaju šta izgubiti i igrat će rasterećeno te se nadaju pozitivnom rezultatu.

Olympiacos - Juventus

Olympiacos nije uspio pobijediti Juventus u četiri prethodno odigrane utakmice, pa se Grci nadaju da ovog puta mogu napraviti bolji rezultat. Juve je pobijedio Malmo i izgubio od Atletica te sada u Grčkoj namjerava pobijediti Olympiacos i opravdati ulogu favorita. Sve ekipe u grupi A imaju po tri boda uoči 3. kola.

Tabela:

  1. Malmo 3
  2. Olympiacos 3
  3. Atletico 3
  4. Juventus 3

Grupa B

Liverpool - Real Madrid

Aktuelni prvak Evrope Real Madrid ima maksimalan učinak iz dva odigrana kola, a sada ima težak zadatak na Anfieldu protiv Liverpoola, koji ima poraz od Basela i pobjedu protiv Ludogoreca. Kraljevi i Redsi su favoriti u grupi, pa se večeras očekuje njihov žestok međusobni obračun i jedna nogometna poslastova za nogometne sladokusce.

Ludogorec - Basel

Ludogorec ima dva poraza i utakmica s Baselom je posljednja šansa da održi priključak sa ostalim ekipama. Basel ima tri boda iz susreta s Liverpoolom i definitivno želi pomrsiti račune favoritima.

Tabela:

  1. Real Madrid 6
  2. Basel 3
  3. Liverpool 3
  4. Ludogorec 0

Grupa C

Leverkusen - Zenit

Leverkusen našeg Emira Spahića je nakon dva kola na trećem mjestu s tri osvojena boda. Apotekari su izgubili od Monaca, ali su pobijedili Monaco. Sada će ugostiti prvoplasirani Zenit koji ima bod više. Njemačka ekipa želi pobjedu i napredak na tabeli, dok Rusi ne namjeravaju odreći se prve pozicije. Ko će biti uspješniji, vidjet ćemo večeras.

Monaco - Benfica

Monaco je pobijedio Leverkusen i remizirao sa Zenitom, a sada je domaćin posljednjeplasiranoj Benfici, koja nema ni jedan bod. Cilj domaćina je svakako da iskoristi lošu formu portugalske ekipe u Ligi prvaka, a Benfica mora napraviti dobar rezultat kako bi ostala u trci za plasman u nokaut fazu.

Tabela:

  1. Zenit 4
  2. Monaco 4
  3. Leverkusen 3
  4. Benfica 0

Grupa D

Anderlecht - Arsenal

Anderlecht je trenutno četvrti s bodom osvojenim protiv Galatasarayja, a poraz ima od Dortmunda. Sada će ugostiti ekipu Arsenala, koja ima tri boda. Zadatak je veoma težak, s obzirom da Topnici dolaze s ciljem da pobijede.

Galatasaray - Dortmund

Galatasaray se nalazi na trećoj poziciji nakon poraza od Dortmunda i remija sa Anderlechtom i u 3. kolu nema nimalo lagan zadatak jer je u goste stigao Dortmund, koji ima maksimalan učinak. Bundesligaš već dugo ne zna za pobjedu u domaćem prvenstvu i pobjedom nad Galatasarayjem želi donekle umiriti nezadovoljne navijače.

Tabela:

  1. Dortmund 6
  2. Arsenal 3
  3. Galatasaray 1
  4. Anderlecht 1