Nogomet
2

Liga prvaka: Novi sudar Bayerna i Juventusa, Barcelona ovjerava prolaz protiv Arsenala

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
U uzvratnim susretima osmine finala Lige prvaka koje se igraju večeras sastaju se Bayern - Juventus i Barcelona - Arsenal.

Bayern - Juventus (Alianz Arena, 20:45 sati)

U prvom meču u Torinu rezultat je glasio 2:2, te Bayernu za prolaz dalje odgovara i utakmica bez golova, ili remi 1:1.

Obje ekipe imaju problema sa povrijeđenim igračima. Bayern ni u ovom susretu neće moći računati na stopere Boatenga i Badstubera, te će u odbrani igrati ponovo vezni igrač Kimmich.

Josep Guardiola, trener Bayerna je oprezan uoči revanša.

"Bilo bi bolje da smo prvu utakmicu dobili 5:0 jer je Juventus snažan protivnik. Oni će čekati svoju priliku jer se znaju dobro braniti. Poslije prve utakmice još više ih poštujem. Ne volim način na koji igraju, ali sam impresioniran načinom na koji to rade. Moramo odigrati na najvišem nivou kako bismo prošli dalje", poručio je Guardiola.

Juventus također ima problema s povrijeđenim igračima, a najveći hendikep će biti neigranje Dybale. Osim njega, van stroja su i Caceres, Marchisio i Chiellini, a upitan je Mandžukićev nastup.

"Moramo odigrati perfektno. Znamo da Bayern voli imati posjed lopte 60 do 70 posto vremena. Šteta je što imamo problema sa povredama. Moguće je da Bayern potcijeni Juventus. moramo biti veoma oprezni i pokušati ih nadigrati", rekao je trener Stare dame Massimiliano Allegri.

Vjerovatni sastavi:

Bayern (4-2-3-1): Neuer - Lahm, Kimmich, Alaba, Bernat - Vidal, Alonso - Robben, Müller, Costa - Lewandowski.

Juventus (4-4-2): Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra - Cuadrado, Khedira, Hernanes, Pogba - Morata, Mandžukić.

Barcelona - Arsenal (Camp Nou, 20:45)

Susret u Kataloniji će vrlo vjerovatno biti samo formalnost za Barcelonu, koja je slavila u Londonu sa 2:0.

Ipak, trener Barce Luis Enrique ne misli tako.

"Pobjeda od 2:0 je dobar rezultat, ali to ništa ne mijenja u našem pristupu igri. I dalje je sve otvoreno jer je Arsenal opasna ekipa. Moramo zaustaviti Özila i Sancheza, koji su kvalitetni igrači. Posebno se to odnosi na Sancheza".

U redovima Barce neće biti povrijeđenih Rafinhae i Sandra, te suspendovanog Piquea.

Arsenal će biti bez sedam prvotimaca. Van terena su Ramsey, Čech, Cazorla, Oxlade-Chamberlain, Rosicky, Wilshere i Chambers, no menadžer Arsenala Arsene Wenger smatra kako Topnici mogu proći dalje.

"Ključno je da odigramo dobro u odbrani. Moramo napadati, te zbog toga moramo zaustaviti Barcine mađioničare, a tu prvenstveno mislim na Koscielnog koji je veoma brz i morat će zaustavljati Barcine kontranapade. U Evropi smo pobjeđivali skoro svugdje osim na Camp Nouu i moramo sada to uraditi. Barcelona je u prednosti, ali i mi imamo svoju šansu. Dobro smo igrali u Londonu, ali smo nakon poluvremena napravili neke greške i dopustili BArceloni kontranapade", rekao je Wenger.

Vjerovatni sastavi:

Barcelona (4-1-2-3): Ter Stegen - Alves, Mathieu, Mascherano, Alba - Busquets - Rakitić, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar.

Arsenal (4-2-3-1): Ospina - Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal - Coquelin, Elneny - Campbell, Özil, Sanchez - Giroud.