Nogomet
6

Liga prvaka: Nogometna poslastica u Madridu, United na teškom ispitu u Minhenu

Piše: N. J.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Večeras su na rasporedu preostale dvije revanš utakmice četvrtfinala nogometne Lige prvaka. U Madridu se sastaju Atletico i Barcelona, dok će u Minhenu snage odmjeriti Bayern i Manchester United.

Susret u Madridu bit će izuzetno zanimljiv, posebno ako se zna da ova dva tima i u španskom prvenstvu vode mrvtu trku u borbi za titulu prvaka Španije. Atletico je trenutni lider prvenstva sa 79 bodova, ali je Barca za petama sa bodom manje.

U prilog neizvjesnosti ide i činjenica da je prvi susret u Barceloni završen 1:1 što blagu prednost daje Atleticu, mada, jasno je da Barcelona u elitnom nogometnom takmičenju ima puno više iskustva, što također može donijeti prevagu.

Kada je riječ o prvoj utakmici na stadionu Camp Nou, Diego je doveo Atletico u vodstvo 0:1, a Neymar je pogodio za konačnih 1:1.

U Minhenu će se sastati stari rivali Bayern i United, s tim da Bayern koji svakako važi za makar blagog favorita ima i dosta povoljan rezultat 1:1 iz prve utakmice. Ekipi Davida Moyesa ne cvjetaju ruže u engleskom prvenstvu, pa im je Liga prvaka posebno bitna ove sezone, no pitanje je koliko mogu učiniti protiv moćnog Bayerna, posebno u Minhenu.

Na Old Traffordu je Nemanja Vidić pogodio za vodstvo Uniteda 1:0, a poravnanje je Bavarcima donio Schweinsteiger.

Liga prvaka, četvrtfinale:

Atletico Madrid - Barcelona (prvi susret 1:1) Bayern - Manchester United (1:1)