Nogomet
2

Liga prvaka na OBN-u, u srijedu Schalke protiv Reala

Preostali susreti osmine finala Lige prvaka igraju se iduće sedmice, a u programu TV OBN u srijedu pogledajte prijenos utakmice Schalke 04 - Real Madrid.

Bit će to sjajna prilika da na djelu vidimo reprezentativca BiH Seada Kolašinca u duelu protiv zvijezda Real Madrida - Ronalda, Balea, Modrića i drugih. Stručni gost komentator u bit će novi trener Sarajeva i nekadašnji reprezentativac Hrvatske Robert Jarni, koji je na vrhuncu svoje igračke karijere u sezoni 1998/99 odigrao 27 utakmica u dresu Kraljevskog kluba.

Kraljevski klub u nokaut fazi igra 11 sezonu zaredom. U grupnom dijelu takmičenja Real je imao najubojitiji napad koji je postigao ukupno 20 golova, od toga devet je postigao prvi strijelac te faze takmičenja Cristiano Ronaldo.

Schalke 04 je u posljednjih 11 susreta protiv španskih timova pobijedio samo dva puta uz pet poraza. Real je sa druge strane u zadnjih 25 gostovanja u Njemačkoj pobijedio samo jednom, a izgubio 18 puta, uključujući i poraz od Borussije od 4:1 prošle sezone u Dortmundu.