Nogomet
19

Liga prvaka: Juventus želi prvo finale od 2003. godine, Real ne odustaje od odbrane titule

Klix.ba
Trening Real Madrida (Foto: EPA)
Nakon dobre utakmice u Torinu u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka, Juventus je prednošću od 2:1 stigao u goste Real Madridu na stadion Santiago Bernabeu. Bianconeri se nadaju da će pružiti još jednu dobru partiju i plasirati se u finale, dok Kraljevi imaju imeprativ pobjede ukoliko se žele u finalu boriti za odbranu titule evropskog prvaka.

Juventus je nedavno osigurao titulu prvaka Italije, četvrtu u nizu, a za plasman u svoje prvo finale od 2003. godine klubu iz je Torina potrebno da izbjegne poraz. U posljednjem finalu je Juventus poražen od Milana uprkos tome što je golman Gianluigi Buffon bio odličan tokom izvođenja penala.

Ipak, Staroj dami neće biti lako jer Real Madrid želi odbraniti titulu prvaka Evrope. Madriđani moraju pogoditi mrežu Juventusa ili će u suprotnom biti eliminisani.

Ekipa Massimiliana Allegrija je pokazala da ima odličan napad, ali i čvrstu odbranu. Juve ima brz kontranapad, što su na svojoj koži ranije osjetili Dortmund i Monaco.

Veliko ohrabrenje za Juventus je i povratak fenomenalnog Paula Pogbe. On se proteklog vikenda vratio u ekipu i odmah pogodio protiv Cagliarija u utakmici koja je završena 1:1.

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti ima motiv više s obzirom na njegovu prošlost vezanu za Juventus. Baš kao i Juventus protiv Cagliarija, Real se "okliznuo" protiv Valencije i odigrao 2:2.

Problema sa suspendovanim igračima nemaju ni Allegri ni Ancelotti, ali povrijeđenih ima. U Realu neće biti povrijeđenih Luke Modrića i Samija Khedire, a nogometaš Juventusa Kwadwo Asamoah je povrijeđen već duže vrijeme.

Utakmica Real Madrid - Juventus počinje u 20:45 sati. Prenos možete gledati na OBN-u i Areni Sport.